Лятна разпродажба – специални отстъпки от 40 %а всички Хостинг планове

Информация за контакт

Chicago 12, Melborne City, USA

+359 0896 88 74 13

info@hostnell.com

Безплатен Хостинг

Когато тепърва започвате като уеб дизайнер, намирането на първите ви няколко платени концерта може да бъде трудно. Ако не познавате лично никого, който се нуждае от помощ с уебсайт, поставянето на името ви там е обезсърчително. Най-доброто, което можете да направите, е да създадете страница с портфолио , която показва вашите умения и таланти. По-долу ще разгледаме някои съвети как да използвате страницата си с портфолио, за да привличате клиенти.

  • Основи на страницата с портфолио
    • Защо да направите страница с портфолио?
    • Планирайте главната си страница
  • Актуализирайте, отрежете и останете фокусирани
    • Познайте своята аудитория
    • Блог: Да или Не?
    • Няма препоръки? Доброволец!
    • Използвайте поддомейни, за да покажете различни рамки

Основи на страницата с портфолио

Защо да направите страница с портфолио?

Като уеб дизайнер на свободна практика или амбициозен, вашите клиенти ще варират от малки предприятия и местни организации до амбициозни художници. За много клиенти вашият уебсайт ще бъде първият им. Страница с професионално изглеждащо портфолио ще им помогне да видят колко много знаете, дори ако все още не знаят специфична терминология. Освен това не всеки клиент ще знае точно какво иска. Една добре управлявана страница с портфолио, която показва качеството на дизайна на вашия сайт, наистина ще помогне на вашите клиенти.

Ако кандидатствате за позиция на пълен работен ден, страхотната страница с портфолио е също толкова важна. Всеки, който кандидатства за дадена позиция, ще има съответните умения, посочени в автобиографията си. Когато демонстрирате знанията си за рамките и библиотеките, подходящи за дадена работа, изглеждате подготвени и осведомени на ниво, далеч над другите кандидати, които могат да говорят само за тези инструменти.

Планирайте главната си страница

Когато планирате страницата си с портфолио, трябва да мислите стратегически. Започнете със страхотна основна страница за портфолио ; първото нещо, което посетителите виждат, трябва да покаже най-силните ви таланти. Поддържайте това актуализирано и фокусирано върху работата, подходяща за работата, за която кандидатствате. Ако сте фокусирани върху разработката на WordPress , покажете способността си да персонализирате теми и плъгини – просто бъдете сигурни, че страницата все още се зарежда бързо!

Поддържайте името на домейна за страницата си с портфолио просто. Избягвайте използването на поддиректории и поддомейни за страницата, към която искате да изпратите потенциални клиенти. Нещо като wordpress.mysampleportfoliopage.com/portfolio е тромаво; ако поставите това в автобиография или визитна картичка, шансовете са, че потенциален клиент или работодател никога няма да си направи труда да го въведе. Нещо просто, дори глупаво, е по-добре, ако е лесно за въвеждане.

Не забравяйте да запазите информацията си за контакт видима. Ако някой намери вашето портфолио и иска да ви наеме за дизайнерска работа, ще се радвате, че информацията ви за контакт е лесна за намиране!

Актуализирайте, отрежете и останете фокусирани

Трябва да планирате да надграждате и актуализирате страницата си с портфолио редовно. „Следващото голямо нещо“ винаги е зад ъгъла; искате да покажете на бъдещите клиенти, че сте в крак с най-новите тенденции!

Познайте своята аудитория

Фокусът на вашето портфолио трябва да отразява вашата потенциална аудитория. Други разработчици ще бъдат впечатлени от вашите създадени от нулата CSS анимации, но много собственици на малък бизнес просто искат нещо професионално изглеждащо, което лесно се актуализира. Ако се насочвате към две много различни демографски групи, не се колебайте да създадете два различни сайта за портфолио.

Не изброявайте всеки проект, който някога сте създавали, на главната си страница! Маркирайте няколко от най-добрите си творби, така че бъдещите клиенти да разберат за какво се занимавате! Повечето хора, които разглеждат вашето портфолио, не искат да прекарват часове в преглед на всеки проект, който някога сте правили. Покажете най-доброто от себе си отпред.

Блог: Да или Не?

Блогът е чудесен начин да популяризирате себе си – но само ако сте в състояние да го поддържате постоянно. Разработването на съдържание част ли е от вашите умения? Ако е така, добре поддържаният блог ще бъде страхотна продажна точка във ваша полза. Ако не, може да имате трудности при намирането на подходящи теми за постоянен разговор. Просто поддържайте съдържанието на блога подходящо за вашето портфолио.

Няма препоръки? Доброволец!

Винаги е полезно да имате положителна дума или две на страницата си. Препоръките от предишни клиенти могат да помогнат много за продажбата на вашата услуга. Ако сте твърде нов, за да имате предишни клиенти, опитайте да вземете няколко евтини или безплатни работни места, за да получите малко опит и положителна обратна връзка. Един популярен начин да направите това е да станете доброволец, за да помогнете на благотворителни и местни организации с тяхното уеб присъствие. Организацията или благотворителната организация ще получи така необходимата помощ, докато вие получавате някои положителни отзиви от клиенти, които можете да публикувате на сайта си.

Използвайте поддомейни, за да покажете различни рамки

Добавете малко разнообразие към страницата си с портфолио, като създадете някои поддомейни . Поддомейните са удобен начин да покажете по-малки, самостоятелни сайтове, без да създавате друг домейн. Не забравяйте, че можете да добавите множество поддомейни към всеки домейн в плана си, без да се брои спрямо максималния ви брой сайтове. Това ви дава чудесна възможност да създадете множество по-малки сайтове, за да покажете специфични, желани умения за разработчици.

Ако сте разработчик на WordPress, опитайте да създадете различни сайтове, за да покажете набора от дизайни, оформления и възможности, които можете да предоставите. Работа с други рамки? Всички софтуери като Drupal , Joomla и Moodle имат свои специализирани клиенти и лесно се добавят чрез Softaculous. Ако работите за получаване на работа на пълен работен ден като разработчик, имате различни съображения от някой, който работи за привличане на клиенти на свободна практика. Покажете своята гъвкавост, като изпробвате различни рамки . Ако искате да работите като back-end разработчик, изграждането на една и съща страница в Rails, Laravel и Django би било чудесен начин да се похвалите.

Share this Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *