Лятна разпродажба – специални отстъпки от 40 %а всички Хостинг планове

Информация за контакт

Chicago 12, Melborne City, USA

+359 0896 88 74 13

info@hostnell.com

Безплатен Хостинг

Един от най-разпространените начини за хостване на уебсайт е споделеният хостинг . Има голяма вероятност да изберете споделен хостинг за уебсайта си, ако сте малък бизнес .

Споделеният хостинг е доста популярен поради факта, че е подходящ за сайтове с малък трафик и е доста достъпен . Има обаче някои опасения, които идват с този тип хостинг, точно както с всеки друг тип хостинг. Уверете се, че продължавате да четете нашата статия, за да научите повече за сигурността на споделения хостинг.

Въпреки че има някои проблеми със сигурността при споделения хостинг, определено можете да достигнете до безопасна и сигурна среда за вашия уебсайт, като използвате споделен хостинг.

Всичко, което трябва да направите, е да прегледате отзивите за хостинг компанията, която възнамерявате да изберете, и да се уверите, че тя има солидни практики за сигурност, които прилага в техния споделен хостинг пакет .

Какво е споделен хостинг?


Споделеният хостинг е, когато няколко уебсайта се хостват на един сървър. Ресурси като памет, процесор и дисково пространство се споделят, а разходите се разпределят между потребителите на сървъра.

Има много предимства от използването на споделен хостинг , особено ако не искате да прекарвате твърде много време в грижи за техническите аспекти на управлението на уебсайт и ако сте с ограничен бюджет.

Проблеми със сигурността на споделения хостинг


Споделеният хостинг е наистина достъпна опция за вашия бизнес. Въпреки това, когато решавате дали да получите или не споделен хостинг, трябва да имате предвид някои от опасенията за сигурността, през които ще преминем и ще ги обясним по-долу.

DDoS атаки

DDoS атаките или разпределените атаки за отказ на услуга влияят върху производителността на сайта и неговото време за работа, като наводняват трафика към определен сървър. Една атака може да бъде насочена към определен сайт случайно или сайт може да бъде насочен по конкретна причина. DDoS ще изчерпи ресурса на сървър и всички сайтове, които се хостват на него, потенциално ще спрат да доставят съдържание на уебсайт или ще се сринат.

Проблеми със сигурността

Едно от нещата, които трябва да вземете под внимание при споделения хостинг, е сигурността. Сигурността на вашия уебсайт може да бъде засегната от компрометирани сайтове. Тъй като сървър, който е компрометиран, ще повлияе на всички хоствани сайтове, това ще представлява риск за поверителността на клиентите и сигурността на данните.

защита

Нямате същото ниво на защита като специализиран или VPS хостинг администратор, който може да инсталира приложения и да конфигурира настройките на сървъра, тъй като при споделения хостинг сте ограничени в това, което можете да правите на сървъра.

Споделен IP адрес

Ако уебсайт, който е на същия сървър, който използвате, изпраща спам на клиенти или извършва незаконна дейност, IP адресът ще бъде маркиран като злонамерен и в черен списък. Това може да причини няколко проблема на вашия уебсайт, включително защитни стени, които идентифицират вашия сайт като злонамерен и блокират достъпа на потребителите до него. Можете обаче да изберете споделен хостинг със специален IP адрес, за да преодолеете проблема.

Начини за подобряване на сигурността на споделения хостинг


Всеки уеб сайт, който се хоства онлайн, може да бъде защитен със серия софтуерни и хардуерни мерки за сигурност. Необходими са мерки за сигурност, за да напредваме с по-бързи темпове и да се борим с нарастващия брой кибератаки. По-долу ще ви предложим някои съвети, когато става въпрос за повишаване на нивото на сигурност, когато използвате споделен хостинг.

1. Редовно архивиране

Един от най-добрите начини да се предпазите от кибератаки е редовно да архивирате сайта си . Трябва да се уверите, че целият ви софтуер и приложения за сигурност остават актуализирани, за да може новите заплахи да се борят ефективно. Вашият уебсайт ще работи много по-добре, ако правите резервни копия на уебсайта си по-често.

2. Избягвайте ненадеждни източници

В надпреварата да спестите малко пари или да пуснете нови функции или функции, понякога може да поставите сигурността на второ място. Въпреки това, когато инсталирате безплатна версия на платен софтуер или използвате ненадежден източник за изтегляне на софтуер, шансовете да се заразите с вирус или друг вид шпионски софтуер са доста високи. Уверете се, че избягвате подозрителни безплатни сделки и източници, които не са надеждни, въпреки че могат да бъдат доста изкушаващи.

3. Регулирайте разрешенията и потребителските роли

Най-често срещаният начин, по който хората могат да влязат незаконно във вашата система, е чрез потребители на уебсайтове. Докато разпределяте привилегии и разрешения на потребители от вашия бизнес, трябва да сте сигурни, че сте внимателни. Активирайте двуфакторно удостоверяване и поставете указания за използване на по-трудни за разбиване и по-силни пароли, за да добавите малко повече сигурност. Целият ви уебсайт може да бъде повреден от една-единствена грешка от потребител, който няма толкова много опит, така че се уверете, че не давате администраторски права на никого.

Нива на сигурност на други видове хостинг


Стандартите за сигурност са неразделна част от благосъстоянието на всеки уебсайт, независимо дали е малък или голям. Ето защо собствениците на уебсайтове често са бомбардирани от предупреждения за рискове за сигурността. Първата стъпка към защитата на вашия уебсайт е да се образовате. По-долу ще разгледаме нивата на сигурност на други видове хостинг.

  • Хостинг на WordPress – хостингът на WordPress е сигурен, стига собствениците на уебсайтове да приемат сериозно сигурността на уебсайта и следват най-добрите практики. Най-добрите практики включват редовно актуализиране, използване на добавки за сигурност за наблюдение на вашия сайт и използване на безопасни теми и добавки.
  • Специализиран хостинг – Въпреки че специализираният хостинг не създава много проблеми със сигурността на сайтовете, той все още поставя управлението на проблемите със сигурността в ръцете на клиента. Така че този тип хостинг е за собствениците на уебсайтове, които са малко по-подготвени в технологиите и познават добре киберсигурността.

Резюме


Както всеки друг вид хостинг, споделеният хостинг също може да бъде хакнат. Има обаче мерки, които можете да предприемете, когато става въпрос за защита на вашия сайт. Трябва да разберете, че сигурността на всичко около вашия сайт, сървър и IP адрес е изключително важна.

Надяваме се, че съветите, които ви предоставихме днес, ще ви помогнат да подобрите сигурността на уебсайта си. От вас и хората, които работят с вас, зависи да управлявате сайта и последователно да проверявате за уязвимости, течове, рискове за сигурността и да се уверите, че сайтът е актуализиран, коригиран и защитен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *