Лятна разпродажба – специални отстъпки от 40 %а всички Хостинг планове

Информация за контакт

Chicago 12, Melborne City, USA

+359 0896 88 74 13

info@hostnell.com

Безплатен Хостинг

Ако търсите създател на уебсайтове, има всякакви екстри, които трябва да включите в списъка си с неподлежащи на обсъждане. В горната част на списъка трябва да е, че включва платформа, която ви позволява да създавате адаптивен уеб дизайн.

В наши дни повечето хора вече не използват традиционните компютри, за да гледат интернет съдържание. Вместо това те използват мобилни устройства като смартфони и таблети. Така че, за да може вашият уебсайт да се вижда на тези типове устройства, те трябва да са отзивчиви .

И това не означава само универсална мобилна версия. Ще ви е необходима тема, която може да обхване всяко устройство, независимо дали е iPad, iPhone, Droid, Motorola, Nook, Kindle… списъкът може да продължи безкрайно.

Ето какво трябва да знаете за адаптивния уеб дизайн  и основите на създателя на уебсайтове:

Философията зад адаптивния уеб дизайн

Дизайнът на уеб страницата трябва да отговаря на изискванията, поставени от потребителя. По-конкретно, той трябва да може да се адаптира въз основа на размера на екрана, платформата и ориентацията на зрителя. Темата на уебсайта трябва да използва платформа, която използва гъвкави мрежи и оформления. Ако потребителят превключи от едно устройство на друго, уебсайтът трябва да може да се коригира. Уебсайтът трябва да реагира автоматично, без да се налага да бъде програмиран или проектиран около всяка платформа.

Резолюция на екрана

Първото нещо, което ще искате да можете да регулирате автоматично, е разделителната способност на екрана . Позицията на уеб дисплея се различава от устройство на устройство, така че страницата трябва да може да приема пейзажен или портретен аспект (а в някои случаи може да се наложи да превключва от един към следващ и обратно).

Ако напоследък сте влизали в магазин за телефони, ще видите десетки модели с различни размери на екрана. За да може един уебсайт да се вижда на всеки от тях, той трябва да бъде изграден на платформа, която има гъвкави оформления и плавни изображения и мрежи. Изисква се внимателно планиране и картографиране на сайта, преди да го сглобите.

Преоразмеряване на изображения

Друга необходимост е изображенията да се коригират автоматично въз основа на това, което се използва за разглеждане на уебсайт. Един от начините да направите това е като зададете максимален размер, така че изображенията да се зареждат до оригиналния си размер, освен ако не са твърде големи, за да се поберат в дисплея. Ако дадено изображение не може да се побере, то автоматично ще бъде намалено, така че да се побере, без да се изкривява.

Трябва също да се притеснявате за разделителната способност на изображението, както и за времето, което е необходимо на устройството да зареди изображение с висока разделителна способност.

Медийни заявки

Друг проблем, който трябва да бъде обсъден, са CSS3 медийните заявки. Те основно ви позволяват да сортирате данните, предавани от посетителя, така че да може да коригира стиловете на уебсайта, за да отговори на ограниченията на устройството на посетителя. Например, можете да посочите ширина и след това да коригирате стила на дизайна, ако размерът на браузъра падне под тази ширина. Също така ви позволява да регулирате размера на разделителната способност по същия начин.

Избор на правилния инструмент за създаване на уебсайтове

Наличието на адаптивен уебсайт е задължително в наши дни и ако проектирате свой собствен сайт или създавате сайтове, за да живеете, тогава е важно да имате инструментите и знанията, които да ви помогнат да бъдете професионален създател на уебсайтове. Като такива, повече от вашите клиенти ще настояват да имат уебсайтове, които могат да се разглеждат лесно на мобилни устройства, като смартфони. Ето защо е толкова важно да използвате платформа като BoldGrid Website Builder , която може да ви даде най-лесните възможности за проектиране на тези страници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *