Лятна разпродажба – специални отстъпки от 40 %а всички Хостинг планове

Информация за контакт

Chicago 12, Melborne City, USA

+359 0896 88 74 13

info@hostnell.com

Безплатен Хостинг
hostnell

Потребителите на WordPress често се чудят на себе си: Колко добавки за WordPress трябва да инсталирам на моя уебсайт? Колко добавки са твърде много?

Приставките за WordPress са подобни на приложения за вашия сайт; те могат да помогнат за увеличаване на функционалността на вашия сайт. Чрез плъгини можете да добавите формуляри за контакт, да подобрите SEO, да направите онлайн магазин и много други.

Въпреки че WordPress е една от най-популярните системи за управление на съдържание (CMS) в света, вероятно няма да е CMS, която познаваме и обичаме без плъгини. В момента има повече от 54 000 добавки , от които да избирате, което може да бъде малко смущаващо. Въпреки че има както безплатни, така и платени добавки за WordPress, ето кои трябва да инсталирате и какъв тип добавки трябва да избягвате.

Какви добавки за WordPress да инсталирате


Не всички плъгини са еднакви, но ето някои от любимите ни WordPress плъгини, от които се нуждаете за вашия сайт.

Колибри

Ако зареждането на вашия сайт отнема повече от две секунди, посетителите ви вече отскачат от него. Това означава, че класирането ви в търсачки като Google може да бъде наранено и вие губите продажби от посетители, които отскачат от вашия сайт.

Hummingbird помага за разрешаването на този проблем, като сканира вашия сайт и намира слабите места, като помага за бързото оптимизиране на вашия сайт. Той ефективно ви учи да направите уебсайт на WordPress по-ефективен. Плъгинът също помага за кеширане на страници, минимизиране, компресиране и сливане.

HubSpot

Този плъгин за WordPress ви помага да улавяте информацията за вашите посетители много по-ефективно. Той ще събира всички подавания от формуляри и след това ще добавя тези потенциални клиенти във вашия CRM. Там можете да сегментирате вашата база данни с контакти в различни списъци и да персонализирате имейлите си.

W3 пълен кеш

W3 Total Cache е създаден, за да помогне за увеличаване на скоростта на зареждане на страницата чрез намаляване на времето за изтегляне. За да научите как да извършвате SEO към WordPress сайтове, просто следвайте инструкциите, които приставката W3 Total Cache изисква от вас. Това е един от най-добрите плъгини за кеш на WordPress, защото върши работата постоянно добре и се актуализира често.

Защитник

Тъй като WordPress е толкова популярен избор както за много нови, така и за опитни собственици на уебсайтове, той често е цел за хакери, тъй като е по-лесно бързо да проникнете в милиони уебсайтове.

Като собственик на WordPress сайт, трябва да вземете сериозно сигурността на вашия уебсайт. Плъгинът Defender ще търси вашия сайт за всякакви уязвимости. Ако бъдат открити такива, плъгинът ви предупреждава и можете да изчистите всички проблемни места само с едно щракване.

Акисмет

Ако имате много коментари на вашия сайт, които изглеждат като спам, Akismet може да ви помогне да ги филтрирате.

Google Analytics +

Да знаете колко посетители идват на страницата и колко дълго остават е важна информация, която собствениците на сайтове често обичат да проследяват. Познаването на тази информация може да ви помогне да разберете какво да подобрите на вашия сайт, за да подобрите потребителското изживяване. Приставката Google Analytics + е полезен инструмент, който ви помага да видите показванията на страници, средната продължителност на посещението, референтите, степента на отпадане и др.

Google XML Sitemaps

Едно важно нещо, което трябва да научите, е как да добавите карта на сайта в WordPress. Наличието на XML карта на сайта е изключително важна характеристика на вашия уебсайт WordPress, защото помага на търсачките да индексират вашия сайт. Без карта на сайта, класирането ви в търсачките би било значително по-ниско. Google XML Sitemaps улеснява създаването на карта на сайта.

Какви плъгини да избягвате


Докато научавате как да създавате WordPress сайт, може да сте обезумели колко добавки сте изтеглили. Но не е нужно непременно да се тревожите за броя на плъгините, които сте инсталирали на вашия WordPress сайт, а вместо това помислете за качеството. Един зле кодиран плъгин може драстично да забави уебсайта ви. Ето няколко полезни съвета за това какъв тип добавки да избягвате:

  • Прочетете отзиви. – Преди да се ангажирате с плъгин, не забравяйте да прочетете отзивите за плъгина. Какво казаха минали потребители за това? Това може да ви помогне да вземете по-информирано решение относно вашия плъгин. Можете също така да погледнете колко хора са го инсталирали, за да получите по-добра представа за неговата популярност.
  • Избягвайте дублиращи се добавки. – Не използвайте два плъгина, когато единият върши работата по-добре! Например плъгинът Jetpack предлага голямо разнообразие от функции като публикуване по имейл, подобрена производителност на сайта, функции за ангажиране на посетителите и опция за мобилна тема. Вместо да получавате множество плъгини, които правят всички тези неща, ефективно изберете само един плъгин, който прави много неща добре.
  • Поддържайте плъгините си актуализирани – Лошите актьори ще намерят начин да проникнат в сайта ви много по-лесно, ако не поддържате плъгините си актуализирани. Когато разработчикът актуализира приставката, това вероятно е, защото те коригират пропуск в сигурността. Ако не актуализирате, може да отворите уебсайта си за атака на зловреден софтуер.
  • Почистете плъгините си – Както споменахме по-рано, количеството на плъгините не е проблем, но ако не ги използвате, е по-вероятно да забравите да ги актуализирате. Ако вече не се нуждаете от приставка, отървете се от нея, за да сте сигурни, че случайно не забавя уебсайта ви.

WordPress може да бъде страхотен инструмент за изграждане на страхотен уебсайт. Когато правите вашия уебсайт, изберете доставчик на хостинг услуги, който е специализиран в хостинг на WordPress, област, в която ние от Hostnell превъзхождаме, за да улесним поддръжката на уебсайта ви. След това се уверете, че поддържате уебсайта си безопасен, като изберете правилните добавки за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *