Лятна разпродажба – специални отстъпки от 40 %а всички Хостинг планове

Информация за контакт

Chicago 12, Melborne City, USA

+359 0896 88 74 13

info@hostnell.com

Безплатен Хостинг

След много усилия за развитие на бизнеса, вашият бизнес бързо се разширява и потребителите наводняват уебсайта ви. Но тъй като все още сте на споделен план, вашият хост вече ви предупреждава, че сте на път да достигнете ограниченията на ресурсите или трябва да платите допълнително за повече сървърни ресурси.

Така че сега трябва да надстроите до нещо по-добро.

Може би обмисляте специален сървър, но все още се чудите дали наистина има предимства пред облачния хостинг и споделения хостинг? Ще реши ли проблемите ви с трафика и ще осигури ли достатъчно ресурси?

Добрите новини? Да, ще стане. Но има повече предимства на специализираните сървъри от това.

Прочетете, за да научите всички подробности за предимствата на хостинга на специализиран сървър, кога да надстроите и какво да търсите, когато настъпи подходящият момент.

Какво е специален сървър?

Специализираният сървър е физически сървър, отделен от хостинг доставчик за изключително използване от вашата организация или бизнес. Не споделяте този сървър с друг потребител. Това означава, че имате пълен контрол над целия сървър и неговата функционалност. Освен това можете да използвате персонализирани конфигурации на хардуера и софтуера на вашия сървър, за да отговаряте на всеки уникален бизнес случай.

Независимо от вашите нужди или цели, можете да изберете специален сървър, който разполага с ресурсите и възможностите, необходими за вашия бизнес. Например, можете да изберете план, който има силата да стартира множество уебсайтове и приложения, да извършва сложна компютърна работа и да съхранява огромни количества данни.

Мислете за това като да притежавате кола, вместо да използвате метрото. Вие се наслаждавате на всички предимства на пълния достъп до автомобила, неговия комфорт, мощност и удобство.

Ако се нуждаете от подобрена производителност на уеб и приложения, поверителност, надеждност и съхранение на данни за вашия бизнес, специализираният сървър може да бъде идеалното място да започнете.

Причини, поради които даден бизнес може да се нуждае от специален сървър

Тъй като вашият бизнес се развива, растежът и разширяването може да накарат бизнеса ви да се изправи пред уникални предизвикателства, които да ви накарат да изберете специален сървър. Нека разгледаме някои причини, поради които може да имате нужда от специален сървър:

Сигурност и поверителност

Да предположим, че управлявате бизнес за електронна търговия, който приема онлайн плащания чрез кредитни и дебитни карти. Събирането и съхраняването на такава информация на споделен сървър може да изложи тези данни на потенциална загуба, DDoS атаки или изтичане на данни.

Можете да зададете персонализирани конфигурации за протоколи за сигурност на сървъра, които предотвратяват възникването на тези рискове за сигурността на частни потребителски данни.

Например, специален сървър може да ви даде възможността да гарантирате, че настройките на сървъра отговарят на стандартите на индустрията за разплащателни карти ( PCI ) или разпоредбите на HIPAA за досиета на пациенти, ако сте медицински доставчик.

Намаляване на производителността

Използването на споделен сървър за вашия бизнес често идва с предизвикателства, включително ограничаване. Дроселирането възниква, когато вашият хостинг партньор умишлено забавя услугите в отговор на рязък скок в търсенето на системата, особено ако вие или други потребители на сървъра надхвърлите определен праг.

Често това води до по-бавно време за зареждане на страницата, буфериране на съдържание и прекъсване на уебсайта. Ако вашият бизнес зависи от времето за работа на уебсайта, за да стимулира реализациите, това може да навреди на доходите ви.

Изборът на специализиран сървър може да увеличи или премахне всички ограничения на вашето хранилище, памет или процесор, което води до по-добра производителност и надеждност.

Препродажба на хостинг

Специализираният сървър може да е най-добрият ви залог, ако сте бизнес или агенция, която препродава споделени хостинг услуги на клиенти.

За да управлявате успешен бизнес с дистрибутори на уеб хостинг, първо трябва да имате достъп до специализирани сървъри. Това гарантира изключителен достъп до всички ресурси, необходими, за да се гарантира, че уебсайтовете на вашите клиенти работят безпроблемно в споделено пространство.

Освен това ви дава пълен контрол върху конфигурациите на вашия сървър и как разпределяте ресурси на вашите клиенти. Използвайки контролен панел по ваш избор, като cPanel , можете да управлявате множество клиентски акаунти и да предоставяте изключителни услуги, които поддържат растежа на вашата хостинг компания.

Хостинг на съдържание

Инвестирането в специален сървър може да увеличи шансовете ви за успех, ако стартирате подкаст или малка услуга за стрийминг на музика и видео. Първо, достатъчно памет ви позволява да подобрите потребителското изживяване чрез безпроблемно поточно предаване на съдържание на живо, като същевременно съхранявате данните си на сигурно и надеждно място.

Това означава, че можете да съхранявате файлове от различни типове и размери на вашия сървър и да управлявате начина, по който вие и другите потребители имате достъп до тях.

Предимства на хостинг на специален сървър

Преминаването към специален сървър може да е от полза за вашия бизнес по много начини, ако сте на споделен сървър. Ето някои основни причини, поради които може да обмислите да ги закупите:

Пълен контрол и персонализиране

Още от самото начало вие имате абсолютен контрол върху сървърите и техните конфигурации. За срока на вашия абонамент, специализираните сървъри са ваши за управление. За разлика от споделен или виртуален частен сървър (VPS), където един размер пасва на всички, можете да конфигурирате вашия сървър да работи уникално с вашия уебсайт.

Имате пълен контрол върху операционната система, системата за управление на съдържанието, контролния панел и друг критичен софтуер. Може също така да имате пълен root достъп до сървъра, което прави възможно извършването на основни промени с помощта на защитената обвивка (SSH).

Подобрена производителност и стабилност

Едно от критичните предимства на хостинга на специализиран сървър е, че той повишава производителността и стабилността на вашия уебсайт или приложение, което го прави по-надежден за вашия клиент и други потребители.

Тъй като паметта и процесорът на вашия сървър са на ваше разположение, можете да конфигурирате уебсайта си за ефективна работа. За разлика от споделен сървър, където множество уебсайтове се конкурират за използване на ограничени ресурси, вие получавате пълен достъп до пълната мощ на ресурсите на вашия сървър.

Сигурност на високо ниво

Когато управлявате своя онлайн бизнес на специален сървър, вие се наслаждавате на пълен контрол върху настройките за сигурност, защитните стени и приложенията. Можете да инсталирате защитена операционна система и да приложите персонализирани мерки за сигурност, за да защитите вашите данни и приложения от злонамерени играчи и любопитни очи.

Използването на специализирани сървъри гарантира, че можете да защитите чувствителна потребителска и клиентска информация (като данни за кредитни карти и медицински досиета) от компрометиране, загуба, корупция или външни заплахи.

Специална поддръжка

Едно от най-значимите, но често подценявани предимства на плановете за хостинг на специализиран сървър е достъпът до поддръжка на клиенти. Вашият доставчик на сървър трябва да разпредели опитен екип от експерти, който да предлага хардуерна и софтуерна поддръжка, докато управлявате уебсайта си и самия сървър.

В Bluehost тази специализирана услуга за поддръжка на клиенти е на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, за да помогне за отстраняване на неизправности и разрешаване на всички проблеми, които може да имате. Екипът може да ви помогне да настроите вашия сървър, да го поддържате, да актуализирате софтуера и да оптимизирате работата на уебсайта.

Освен това те ще предоставят поддръжката за рекордно кратко време. Това намалява потенциалния престой и загубата на приходи, ако вашият бизнес разчита на уебсайт или приложения за взаимодействие с клиенти.

Повишена скалируемост

Специализираният сървър позволява на вашия бизнес да расте заедно с вашите компютърни промени. Например, ако вашият уебсайт или приложение нарасне от обслужване на 10 000 до 100 000 потребители, можете лесно да увеличите ресурсите си, за да отговорите на тяхното търсене.

Можете да поискате надстройки на RAM, процесора и паметта на вашия сървър, за да подобрите производителността. Или можете да обмислите мигриране към по-мощен сървър, управляван от същия доставчик на сървъри.

Ако вашият бизнес е изправен пред спад и трябва да намалите ресурсите си, понякога можете да изберете план, който включва специален сървър с по-малко ресурси.

Как да изберем най-добрия специализиран хостинг план за бизнеса

Като се има предвид, че всеки бизнес има специфични нужди и изисквания, какво можете да направите, за да изберете най-добрия специализиран хостинг план за вашия бизнес? Нека разберем по-долу:

Честотна лента

Уверете се, че опциите ви за хостинг предлагат достатъчно честотна лента , за да се справят с големия трафик и нуждите от пренос на данни. Освен това, ако доставчикът на вашия сървър не предлага неограничен трафик, помислете колко таксуват за допълнителна честотна лента.

Конфигурация на сървъра

Сървърните конфигурации трябва да отговарят на вашите бизнес нужди. Ето някои от основните въпроси, които трябва да имате предвид:

  • Разгледайте всички опции за сървърен процесор, които ви предлага уеб хостинг услуга. Помислете за вида и скоростта на процесора му, за да сте сигурни, че отговаря на вашите бизнес нужди.
  • По-високата RAM е по-добра, но може да повлияе на разходите ви. Винаги избирайте достатъчно RAM за високопроизводителни бизнес цели и проверете дали можете да я надстроите при поискване.
  • Помислете какви видове и размери твърди дискове предлага вашият уеб хост за специализирани сървъри. Не забравяйте да изберете количества за съхранение, които отговарят на нуждите на вашия уебсайт.
  • Повечето уеб хостове ще ви дадат опции за операционна система Windows, Linux и Unix. Изберете този, който пасва на вашия софтуер.

Достъп до центрове за данни и сигурност

Когато избирате специален хостинг план, помислете за местоположението и достъпността на неговите центрове за данни . Колкото по-близо може да бъде основният ви сървър до вашата целева аудитория, толкова по-добре. Освен това се уверете, че имате достатъчен достъп до центровете за данни и те имат разширени функции за сигурност.

Поддръжка на клиенти

В даден момент по време на вашия абонамент може да срещнете предизвикателства със сървъра си. Уверете се, че вашият доставчик на услуги разполага с опитен екип за поддръжка , готов 24/7 по множество канали като телефон, имейл и чат. Това ви позволява бързо да получите бърза помощ за всякакви проблеми.

Репутация

Как другите потребители оценяват продуктите и услугите на вашия бъдещ хостинг партньор? Винаги вземайте предвид какво казват другите клиенти за даден доставчик. Потребителските отзиви могат да бъдат полезен начин за разграничаване на добър хост от среден или лош доставчик.

Последни мисли: Предимства на хостинг на специализиран сървър за бизнеса

Както можете да видите по-горе, специализираният хостинг има много предимства. Той подобрява скоростта, производителността и надеждността на вашия уебсайт, като гарантира, че ще се насладите на максимално време за работа на вашия уебсайт. Освен това не е необходимо да споделяте ресурси с други компании.

Най-забележителното предимство на плановете за хостинг на специализиран сървър е пълен контрол върху вашите хардуерни и софтуерни конфигурации. Можете да мащабирате тези ресурси нагоре или надолу в зависимост от сезона и вашите случаи на употреба.

Търсите решение, което може да се мащабира със скоростта на вашия бизнес? Сега може да е моментът да надстроите до нов специализиран хостинг план на Bluehost. Не само ще се насладите на всички предимства, споменати по-горе, но можете също да се насладите на 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Често задавани въпроси

Кога трябва да използвам специализиран хостинг? 

Специализираният хостинг е най-добрият, когато трябва да обработвате голям обем потребители и данни. Също така е полезно, ако имате нужда от висока процесорна мощност за ресурсоемки уеб приложения като виртуални пробни и подкасти за предаване на живо.

Колко потребители може да обслужи един специален сървър? 

Специализираните сървъри са проектирани да обработват множество активни потребители наведнъж, но точните числа зависят от вашия хостинг партньор, разпределените ресурси и случая на използване.

Повечето специализирани сървъри могат да се справят с 20 000 потребители на ден без забавяне или прекъсване. С нарастването на вашата RAM памет, съхранение и мощност на обработка, броят на потребителите, които сървърът може да обработи, може да достигне милиони.

Мога ли да хоствам няколко уебсайта в един специален сървър? 

Можете да хоствате множество уебсайтове на един сървър. Тъй като вашият хостинг доставчик разпределя уникален IP адрес на сървъра, можете да го конфигурирате да обслужва множество домейни и поддомейни с различно съдържание.

Колко уебсайта мога да хоствам на специален сървър? 

Можете да хоствате стотици уебсайтове на приличен специализиран сървър. Със стандартна конфигурация обикновено можете да хоствате някъде между 150 и 500 уебсайта.

По-скъп ли е специализираният хостинг? 

Специализираният хостинг струва повече от споделения, споделен облачен хостинг и VPS хостинг. Въпреки това, това може да бъде икономично решение, ако вашият бизнес, защото включва много повече ресурси от споделените хостинг планове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *