Лятна разпродажба – специални отстъпки от 40 %а всички Хостинг планове

Информация за контакт

Chicago 12, Melborne City, USA

+359 0896 88 74 13

info@hostnell.com

Безплатен Хостинг

В наши дни всеки може да създаде красив и функционален уебсайт. Но с хиляди уебсайтове, които се създават всеки ден, вие се нуждаете от силна стратегия за популяризиране на уебсайтове, за да можете да се откроите и сайтът ви да бъде забелязан от точните хора.

В тази статия разглеждаме някои от най-мощните стратегии за популяризиране на вашия уебсайт. Те ще ви помогнат да разгласите името и марката си, за да можете да привлечете повече посетители към уебсайта си.

С това казано, ето 7 безупречни начина за популяризиране на вашия нов уебсайт.

1. Блогове и SEO


Нищо не стимулира трафика към вашия нов уебсайт повече от органичното класиране. Ето защо първата стъпка към популяризиране на нов уебсайт е да увеличите оптимизацията на вашата търсачка. Това е сравнително евтин начин да представите уебсайта си пред целевата си аудитория.

SEO обхваща всички промени, които можете да направите на вашия сайт, така че той да се класира по-високо в SERP (страниците с резултати от търсачките).

Колкото по-високо е вашият уебсайт в класацията на търсачките, толкова по-насочен и висококачествен трафик ще получи. Според Google първите пет органични резултата получават почти две трети от всички кликвания от търсещите.

Мисля, че това е достатъчен стимул да съсредоточите вниманието си върху подобряване на SEO, за да можете да пожънете тези награди.

Можете да изберете да възложите тази задача на SEO специалисти, които са експерти в това да помагат на уебсайтовете да повишат класирането си. Но имам някои полезни съвети за SEO , които можете да приложите сами.

  • Персонализирайте заглавията на страниците
    Направете заглавията на страниците си кратки и подходящи. Ако можете, включете основната си ключова дума в заглавието.
  • Оптимизиране на мета описанията
    Мета описанията са малките „фрагменти“, които виждате под заглавието на страницата в резултатите от търсенето и трябва да ги оптимизирате, за да привлечете повече кликвания.
  • Опростете URL адресите на вашите публикации в блога
    Подобно на заглавията на страниците ви, URL адресите трябва да са кратки и сладки. Това позволява на търсачките лесно да разберат за какво е страницата.
  • Оптимизиране на всички изображения
    Компресирайте вашите изображения, преди да ги качите. Това намалява размера на техния файл и увеличава скоростта на зареждане на вашата страница.

2. Социални медии


Всеки ден се създават хиляди уебсайтове. И тъжната истина е, че повечето от тях никога няма да бъдат видени в индекси или резултати от търсене просто поради броя на сайтовете, които вече съществуват.

Но това не означава, че всяка надежда е загубена. Социалните медии са мощен инструмент, който може да ви помогне да забележите новия си сайт. Сайтове като Facebook, Instagram, Twitter и YouTube се превърнаха в печелившо пространство за фирми, които искат да популяризират сайтовете си ефективно.

По-специално YouTube е чудесен начин за генериране на целеви трафик за вашия нов уебсайт .

Помислете за създаване на YouTube канал за вашата марка, където можете да споделяте увлекателни видеоклипове с вашата аудитория. Възползвайте се от всички функции, които предлага този популярен социален сайт за споделяне на видео.

Добавете връзки към вашия профил, изображение на канала и описания на видеоклипове. Също така използвайте маркиране, когато качвате ново видео съдържание за допълнителен обхват.

Най-добрата част от използването на YouTube за популяризиране на вашия блог е, че можете също да споделяте вашите видеоклипове във Facebook и други сайтове за социални медии.

Доказано е, че кръстосаното публикуване в различни канали е огромен двигател на трафика и ангажираността в социалните медии.

3. Платени реклами


Можете да рекламирате уебсайта си с рекламни разходи. По този начин няма да се налага да разчитате на SEO. Платеният маркетинг ви позволява да популяризирате всяка своя уеб страница с помощта на Google Ads или социални медийни платформи.

Можете да насочите идеалните си клиенти към търсачките и социалните медии, като използвате различни форми на платени реклами, като например:

  • PPC (плащане на клик)
    Това е мястото, където плащате на платформата за всеки път, когато потребител кликне върху вашата връзка.
  • CPM (цена на хиляда)
    Този модел ви позволява да плащате за всеки 1000 показвания на вашите реклами.

Повечето големи социални мрежи предлагат различни рекламни цели, които можете да използвате, за да популяризирате уебсайта си.

Някои от тях включват:

  • Facebook увеличи публикациите
  • Twitter реклами
  • Instagram реклами
  • Щракнете върху реклами в уебсайтове на LinkedIn
  • Рекламирани в Pinterest игли
  • Видео реклами в YouTube… и още.

Едно от основните предимства на използването на тази стратегия за популяризиране на вашия уебсайт е, че ви позволява да избирате кой да вижда рекламите ви според интересите на хората и всяка друга подходяща демографска информация, предоставена от вас.

Тези типове реклами също ви позволяват да използвате информацията, която вече имате, за да пренасочите предишни или настоящи клиенти чрез географска информация, имейл списъци и т.н.

Най-добрата част от използването на реклами в социалните медии е, че можете да зададете строг бюджет за това колко искате да похарчите за всяка реклама, което прави това чудесен начин за генериране на много нови потенциални клиенти, дори ако имате много малък бюджет.

4. Партньорства


Бранд партньорствата са, когато два или повече бизнеса се обединят, за да създадат или пуснат на пазара продукт или услуга. Това е страхотна стратегия за растеж, която можете да използвате, за да генерирате много трафик за вашия нов сайт.

Стратегическите бранд партньорства ви помагат да повишите осведомеността и да донесете нова стойност на вашите настоящи и бъдещи клиенти. Те също така разширяват аудиторията ви много повече, отколкото бихте могли сами.

Zapier е пример за компания, която стартира целия си бизнес, като използва партньорства с други марки, включително Prezly, TTT и много други. Можете да приложите подобна стратегия, за да стимулирате собствения си бизнес растеж.

Ето няколко съвета как да приложите партньорски маркетинг:

Намерете и си партнирайте с марки, които допълват това, което предлагате.

Потърсете марки, които имат подобна аудитория като вас, но продават различен продукт. Например, ако продавате софтуер (или подобни цифрови продукти), тогава може да постигнете успех в партньорството си с марка, която продава физически продукти или услуги, които са свързани с вашите.

Търсете инфлуенсъри в социалните медии.

Платформите за социални медии са безкраен кладенец от възможности за търговците. Можете да поискате помощта на влиятелни лица – знаменитости, блогъри, интернет личности и други популярни потребители – да ви помогнат да популяризирате новия си уебсайт.

Можете да платите на тези хора да представят уебсайта ви в техните публикации като начин за привличане на огромни количества трафик.

Това са ясни стратегии, които работят много ефективно, за да стимулират растежа на вашия уебсайт. Дори не е нужно да сте голям бизнес, за да създадете това. Също така не е нужно да работите с огромни влиятелни лица в началото.

Намерете малки марки, мини-знаменитости и микро-инфлуенсъри в съответните ниши.

Те обикновено имат по-малка, но значително по-ангажирана публика и начисляват по-достъпни такси за спонсорирани публикации. Може дори да накарате някои инфлуенсъри да популяризират вашия уебсайт безплатно, като им предложите безплатни мостри на продукти.

5. Публикации за гости


Публикуването на гости е свързано с писане на публикации за други уебсайтове във вашата ниша. Това ви осигурява излагане на широка нова аудитория, която може да не сте достигнали иначе.

Много маркетолози избягват тази техника за промоция, защото се страхуват да представят блогове за гости. Но блоговете за гости идват с много предимства и не е нещо, което трябва да пренебрегвате.

Например блоговете за гости имат огромни предимства за SEO благодарение на обратните връзки, генерирани от уебсайта за гости към вашия. Тези препратки показват на търсачките, че други сайтове във вашата ниша гледат на вашия уебсайт като на надежден авторитет по подходящи теми.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да започнете да популяризирате уебсайта си с публикуване като гост:

  • Предлагайте само уебсайтове, които са във вашата ниша
  • Изберете уебсайтове, които се считат за надеждни и авторитетни
  • Уверете се, че имат читателска аудитория, подобна на вашата

За да намерите възможности за публикуване на гости, потърсете „Пишете за нас“ „или публикуване на гости“ + вашата ниша. След като направите списък от дузина или повече сайтове, за които искате да пишете, изберете един и изпратете кратък имейл или представяне в социалните мрежи до редактора.

Различните блогове имат различни изисквания за изпращане на публикации на гости, така че не забравяйте да прочетете указанията за публикуване на гости на техния уебсайт, за да увеличите шансовете си да получите отговор.

Например, някои уебсайтове изискват да изпратите поне три идеи за теми, всяка от които е представена със заглавие, резюме и т.н. Други блогове ви позволяват да напишете статията и след това да я изпратите за преглед на редактора.

6. Имейл маркетинг


Друг изключителен начин за популяризиране на уебсайта ви е използването на имейл маркетинг. Това е много достъпен начин за достигане до много целеви клиенти едновременно.

Също така е един от най-доходоносните, с ROI (възвръщаемост на инвестицията) от над 4200%! С други думи, всеки долар, който инвестирате в имейл маркетинг, ви носи средно $42 в замяна.

Можете да използвате безплатен инструмент като MailChimp, за да настроите и управлявате вашата имейл кампания.

Ако все още нямате имейл списък, можете да започнете да го изграждате точно сега. За да заснемете имейлите на потребителите, можете да спонсорирате състезание в социалните медии или да създадете тест, който да служи като водещ магнит.

Разбира се, ще отнеме известно време, за да изградите имейл списъка си. Междувременно можете да помислите за партньорство с други марки, за да ги накарате да популяризират новия ви уебсайт в своя имейл списък в замяна на различен вид услуга.

Това може да бъде мощна тактика, защото взаимоотношенията, които развивате, могат да доведат до повече възможности в бъдеще. Например, в крайна сметка може да извършите размяна на имейли с някои от вашите контакти, за да популяризирате съответните си продукти, услуги или съдържание.

7. Reddit


Reddit е кралят на социалните отметки и нашият списък не би бил пълен, без да разгледаме как тази мощна платформа може да засили усилията ви за популяризиране на уебсайта.

Самозваната „първа страница на интернет“ е богатство от знания, мемета и разговори. И с милиарди показвания на екрани всеки месец, Reddit предлага огромни възможности за привличане на трафик към вашия нов сайт.

За да публикувате успешно на тази платформа и да накарате потребителите да кликнат и да разгледат уебсайта ви, първо трябва да разберете за какво вече говорят потребителите във вашата ниша. След това можете да се присъедините към разговора и внимателно да популяризирате сайта си, без да сте настойчиви или да звучите твърде продажни.

Използвайте функцията за търсене в сайта на Google, за да намерите дискусии (известни като subreddits), като въведете това в лентата за търсене:

Site:reddit.com <your niche> -inurl:”comments”

След като намерите подходящи пространства, започнете да взаимодействате с други потребители, за да изградите доверие. Реагирайте на техните публикации и отделете време, за да проучите типа съдържание, което публикуват, за да знаете как успешно да популяризирате новия си уебсайт.

Така например, ако по-голямата част от публикуваното съдържание включва TikToks, мемета или клипове от YouTube, тогава можете да използвате същия тип съдържание, за да получите подобрени резултати от усилията си за промоция.

Ако можете да добавите ценни прозрения, които демонстрират вашите познания и опит във вашата ниша тема, ще откриете, че е по-лесно да представите уебсайта си винаги, когато той може наистина да заинтересува или помогне на общността Reddit.

Бонус съвет: Изберете правилния уеб хост


Когато започнете да прилагате тези стратегии за популяризиране на уебсайтове, вие ще генерирате много трафик към новия си уебсайт и е важно да се уверите, че вашият сайт може да се справи с трафика.

Поради тази причина трябва да изберете надежден доставчик на уеб хостинг , който ще предостави на вашия уебсайт достатъчно ресурси, за да посрещне огромен поток от посетители наведнъж. Това ще се окаже безценно, когато започнете да популяризирате новия си уебсайт.

Ако искате стойност за парите, изберете уеб хост като Hostnell.com с гарантирано време за работа и достатъчно място за съхранение и честотна лента – всичко това се предлага на изключително достъпна цена.

Заключение


Ето го. 7 стратегии за популяризиране на уебсайт, които да ви помогнат да подготвите новия си сайт за успех. Всяка от тези стратегии е изпробвана и тествана, лесна за научаване и мащабируема. Най-хубавото е, че те са или безплатни, или рентабилни, което означава, че нищо не ви пречи да ги приложите точно сега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *