Лятна разпродажба – специални отстъпки от 40 %а всички Хостинг планове

Информация за контакт

Chicago 12, Melborne City, USA

+359 0896 88 74 13

info@hostnell.com

Безплатен Хостинг

За да процъфтява вашият бизнес, трябва постоянно да привличате нови клиенти. Докато студените обаждания и традиционната реклама имат своите предимства, сега живеем в онлайн свят – когато хората искат нещо да бъде направено, първата им спирка не са жълтите страници, а Google. Ако вашият маркетингов план за малък бизнес ще успее, трябва да имате силно онлайн маркетингово присъствие.

Естествено, вие се притеснявате както за разходите, така и за времето. Въпреки че онлайн маркетингът може да бъде скъп, ако не сте внимателни, спазването на минималните изисквания е абсолютно задължително, ако се надявате да развиете бизнеса си – и това може да се направи по рентабилен начин. Всъщност можете да предприемете много от следните стъпки безплатно! Ето основните онлайн елементи, от които вашият бизнес се нуждае, за да процъфтява през 21 век:

1. Страхотен уебсайт

Искате уебсайтът ви да бъде елегантен и отзивчив. Той трябва да съдържа цялата релевантна информация за вашата компания, включително кой сте вие, какви услуги предоставяте, вашето местоположение и вашата информация за контакт. Не е нужно да имате куп фантастични графики – просто се съсредоточете върху представянето на ключовата информация по прост и лесен за навигация начин.

Бонус стъпка: Настройте страница на уебсайта си, за да рекламирате специални сделки, за да възнаградите клиенти и клиенти, които често го посещават. Ако все още не сте осигурили уеб хостинг, моля, вижте този информативен  Hostnell.xom хостинг преглед , за да ви помогне да започнете.

2. Акаунти в социалните медии

Въпреки че има стотици налични социални медийни платформи, трябва да се тревожите само за двете големи: Facebook и Twitter (въпреки че трябва да помислите за Instagram, ако бизнесът ви е фокусиран върху нещо, свързано с естетиката). Ще трябва да създадете безплатен профил, който съдържа основната информация за вашия бизнес, включително информация за контакт. Използвайте вашето лого като профилна снимка, за да увеличите разпознаваемостта на марката. Не е необходимо да публикувате всеки ден, въпреки че това помага за повишаване на осведомеността за марката.

3. Вашето име в сайтове за рецензии на трети страни

Въпреки че вашият уебсайт и акаунти в социалните медии ще направят много за изграждането на вашата репутация, много хора ще потърсят безпристрастен източник, преди да се обърнат към вашия бизнес. Ето защо всеки онлайн маркетингов план трябва да наблегне на създаването на профил в сайтове за рецензии на трети страни, като Yelp и TripAdvisor. Проверете отново, за да се уверите, че информацията ви за контакт и адресът на уебсайта ви са правилни, след което погледнете отзивите и вижте какво казват хората.

Бонус стъпка: Наблюдавайте тези сайтове за лоши отзиви. Когато видите лош преглед, незабавно предприемете стъпки, за да коригирате проблема, който клиентът е имал.

4. Планирайте редовни актуализации

След като настроите вашия уебсайт и профили в социалните медии, трябва да започнете да планирате редовни актуализации. Искате да сте сигурни, че информацията, която клиентите намират онлайн, винаги е точна – особено информацията за връзка с вашия бизнес и вашия адрес. Веднъж месечно накарайте някой да преглежда уебсайта ви и всичките ви профили, като проверява всичко – дори и да не смятате, че нещо се е променило. Нещо толкова просто като промяната на работното ви време от 20:00 на 19:00 е лесно да се пренебрегне – но това не означава, че няма да намерите гневна рецензия от клиент, който е очаквал магазинът ви да бъде отворен в 19:30.

Бонус стъпка: Планирайте редовни актуализации за вашия блог и профили в социалните медии. Тези актуализации могат да включват информация за това как вашият бизнес се променя, така че вашите клиенти и клиенти да могат първи да научат.

5. Осигурете лесни опции за контакт

Целта на маркетинговия план за малък бизнес е свързването – трябва да намерите хората, които се интересуват от вашия продукт или услуга, и да се свържете с тях. Не забравяйте, че много хора ще изберат най-лесното представено решение. Ако те сравняват вашия бизнес с конкурентен бизнес и имате нужда клиентът да се обади, докато другият бизнес има леснодостъпна форма за контакт – вашият бизнес ще загуби. Това важи и за социалните медии – когато някой Twitter във вашия бизнес или коментира страницата ви във Facebook, трябва да имате някой, готов да отговори. Направете нещата възможно най-лесни за вашите клиенти.

Бонус стъпка: Добавете функция за чат на живо към уебсайта си, предоставяйки на клиентите си незабавен достъп до вашия бизнес.

Разширени опции

Въпреки че горните стъпки ще се погрижат за минималните изисквания за онлайн маркетинг, вие можете да продължите нещата. Ако искате да увеличите маркетинговите си усилия за малък бизнес до краен предел и да извлечете максимални награди, ето няколко усъвършенствани неща, които можете да вземете предвид:

Оптимизация за търсачки

Когато някой има нужда от продукт или услуга и не знае къде да го намери, първата му спирка обикновено е същата: Google. Оптимизацията за търсачки (SEO) е начин за създаване на съдържание и редактиране на метаданните на вашия уебсайт, за да се гарантира, че се класирате възможно най-високо в различни търсачки. Една добре направена SEO кампания може да гарантира, че вашият бизнес е първият, който хората виждат, когато търсят в Интернет.

Пуснете уникално съдържание

Съдържанието е най-важното – и то кара хората да се връщат на вашия уебсайт. Чрез планиране и пускане на редовно съдържание, независимо дали става въпрос за актуализации на страница във Facebook, Twitter или публикации в блогове, вие увеличавате както разпознаването на марката, така и лоялността на клиентите.

Ангажирайте се социално

Говорете с хора в Twitter и Facebook. Започнете дискусии. Публикувайте интересни статии. Направете профила на вашия бизнес в социалните медии място, което хората искат да проверят. Колкото по-голяма е вашата аудитория, толкова по-реномиран изглежда вашият бизнес.

Ескалирайте своя маркетинг

Най-голямото предимство на онлайн маркетинговата кампания е, че е лесно да ескалира. Например, ако забележите, че една от вашите Facebook реклами привлича много внимание, можете да увеличите размера на аудиторията за една нощ, като добавите повече пари към маркетинговия бюджет. Увеличете своите онлайн маркетингови усилия с ефективността на всяка кампания.

Вашият бизнес онлайн

Днес повече хора използват интернет от всякога. Вашето онлайн присъствие е еквивалент на вашата физическа витрина. Подобрете видимостта на вашия бизнес, като положите сериозни онлайн усилия и гледайте как вашият бизнес расте до нови висоти. Тук, в Hostnell, нашата цел е да изглеждате по най-добрия начин онлайн. Чувствайте се свободни да се свържете с поддръжката по телефона, чат или имейл 24/7 за всякакви въпроси, които може да имате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *