Лятна разпродажба – специални отстъпки от 40 %а всички Хостинг планове

Информация за контакт

Chicago 12, Melborne City, USA

+359 0896 88 74 13

info@hostnell.com

Безплатен Хостинг

Изборът на правилната PHP версия за вашия WordPress сайт може да бъде обезсърчително. С толкова много различни налични версии може да е трудно да разберете коя е най-добрата за вас и вашия уебсайт.

За щастие има някои насоки, които могат да ви помогнат да направите това решение по-лесно. В тази статия ще обсъдим коя PHP версия е най-добра за WordPress и защо има значение. Ще предоставим и някои съвети как да разберете коя версия трябва да използвате и как да надстроите или понижите, ако е необходимо.

До края на тази статия трябва да имате цялата необходима информация, за да изберете оптимална PHP версия за вашия WordPress сайт.

Така че нека се потопим и да започнем!

Какво е PHP?


Първо, малък опреснителен курс: PHP е сървърен скриптов език, използван за създаване на динамични уеб страници и приложения. Това е език с отворен код, който захранва много популярни системи за управление на съдържание (CMS) като WordPress и Drupal .

Важно е да се отбележи, че уебсайтовете на WordPress изискват PHP за много от своите функции. За да сте сигурни, че вашият уебсайт работи гладко и ефективно, трябва да изберете правилната версия на PHP за вашия сайт.

Версии на PHP и тяхната съвместимост с WordPress


WordPress е мощна система за управление на съдържанието (CMS), която работи най-добре с най-новата версия на PHP. Важно е да се уверите, че вашият WordPress уебсайт работи с текущо препоръчаната версия на PHP за оптимална производителност, сигурност и съвместимост с плъгини и теми.

Най-ранната версия на WordPress, поддържаща PHP, беше 4.1, която добави поддръжка за PHP 5.6. Оттогава WordPress продължи да добавя поддръжка за по-нови версии на PHP, включително 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, 7.4 и 8.0 & 8.1 от 2021 г. 8.2 е най-новата версия към момента на писане .

Каква е препоръчителната PHP версия за потребители на WordPress?


WordPress препоръчва използването на най-новата версия на PHP за най-добра производителност, сигурност и съвместимост. От 8 март 2023 г. препоръчителната версия на PHP за потребителите на WordPress е 7.4.

Използването на остаряла версия на PHP може да причини проблеми със съвместимостта с плъгини и теми, както и да забави работата на вашия уебсайт . Освен това по-старите версии може да са уязвими към рискове за сигурността поради липса на поддръжка от разработчиците. За да сте сигурни, че уебсайтът ви работи оптимално, важно е да поддържате вашата версия на PHP актуална.

Как да проверите коя версия на PHP използвате в момента


Ако не знаете каква версия на PHP работи уебсайтът ви, има няколко начина, по които можете да определите това. Най-лесният начин е да използвате плъгин като WP PHP Version Display , който ще покаже текущата версия на таблото за управление на вашия сайт.

Или можете просто да отидете на Инструменти > Здраве на сайта на таблото за управление и след това да щракнете върху Информация .

Отворете раздела Сървър , след което можете да видите коя PHP версия използвате в момента, където пише PHP версия .

Ако все още не можете да го намерите, свържете се с вашия хостинг доставчик за съдействие. Те трябва да могат лесно да ви предоставят информацията.

След като определите текущата си версия, можете да вземете информирано решение дали да надстроите или да преминете към препоръчителната версия на PHP (7.4) за уебсайтове на WordPress.

Какво е въздействието от използването на грешна версия на PHP?


Въздействието от използването на грешна версия на PHP може да бъде сериозно. Използването на остаряла версия на PHP може да причини проблеми със съвместимостта с плъгини и теми , както и уязвимости в сигурността – повече за това след малко. Освен това може да забави вашия уебсайт и да затрудни използването на определени функции.

Използването на по-нова версия на PHP е от полза за уебсайтовете на WordPress, тъй като предлага подобрена производителност, по-добра сигурност и повече функции. Той също така гарантира, че всички добавки или теми, които използвате, са съвместими с най-новата версия на PHP.

Когато решавате коя PHP версия да използвате за вашия уебсайт WordPress, трябва да имате предвид фактори като съвместимост със съществуващи плъгини и теми, подобрения на производителността, подобрения на сигурността и други функции, които са налични в по-новите версии на PHP . В крайна сметка най-добрият избор ще зависи от вашите специфични нужди и изисквания.

Какви са някои съображения за сигурност при стартиране на остаряла версия на PHP?


Ако не можете да актуализирате вашата PHP версия точно тази секунда, има няколко съображения за сигурност, които трябва да имате предвид. Важно е да се гарантира, че всеки код, написан за остарялата версия, е защитен и актуален с най-новите корекции за сигурност. Освен това е важно да проверите за известни уязвимости в остарялата версия на PHP и да предприемете стъпки за смекчаването им.

Също така е важно да сте наясно с всички остарели функции или функции в остарялата версия на PHP, тъй като те могат да доведат до проблеми със сигурността, ако се използват неправилно. И накрая, важно е да използвате защитена конфигурация на уеб сървъра, когато работите с остаряла версия на PHP, като например използване на HTTPS и деактивиране на ненужни услуги.

Как да надстроите или понижите вашата PHP версия


Ако използвате cPanel , надграждането на вашата PHP версия е толкова просто, колкото да изберете новата версия от падащото меню в интерфейса на cPanel. Ако обаче използвате собствен сървър, ще трябва ръчно да инсталирате новата версия на PHP и да актуализирате всички настройки на конфигурацията, които може да са се променили с новата версия. Трябва също така да се консултирате с вашия уеб хост дали предлагат автоматични надстройки за своите клиенти.

Важно е да се уверите, че всички добавки и теми са съвместими с новата версия на PHP, преди да правите промени. Това може да стане, като проверите документацията на всеки плъгин за информация за съвместимост или като стартирате тест за съвместимост на вашия сайт.

Също така винаги е добра идея да направите резервно копие на уебсайта си , преди да правите промени, за да можете да се върнете обратно, в случай че нещо се обърка по време на процеса на надстройка.

След като всичко е готово, просто изберете желаната PHP версия в cPanel. След това е само въпрос на тестване на всички ваши добавки и теми, за да се уверите, че всичко работи правилно с новата версия на PHP.

Как да отстранявате проблеми, свързани с използването на грешна версия на PHP


Вече установихме, че ако използвате несъвместима версия на PHP, това може да доведе до различни проблеми като бавно време за зареждане, грешки при опит за достъп до определени страници и други проблеми.

Имайки това предвид, ето няколко съвета за отстраняване на проблеми, свързани с използването на грешна версия на PHP с WordPress:

  1. Опитайте да деактивирате всички добавки или теми, които може да причиняват конфликти с текущата ви версия на PHP. Това често е най-простият начин за разрешаване на конфликти на плъгини и теми.
  2. Проверете документацията на плъгина или темата за информация за съвместимост.
  3. Пуснете тест за съвместимост на уебсайта си, за да се уверите, че всичко работи правилно.
  4. Проверете регистрационните файлове на вашия сървър за грешки, свързани с грешната версия на PHP. Това може да ви помогне да определите кои приставки или теми причиняват проблеми и дали конфликтът е с остаряла версия на PHP или приставка или тема на трета страна.
  5. Опитайте да актуализирате самия WordPress и всички добавки и теми до най-новите им версии. Това може да помогне за разрешаване на конфликти с остарели версии на PHP.
  6. Опитайте да се върнете към по-стара версия на PHP, ако е възможно. Връщането към по-ранна версия може да ви помогне да идентифицирате всички проблеми, свързани с текущата версия на PHP, и да улесни отстраняването на проблема.
  7. Свържете се с вашия уеб хост, ако предлагат автоматични надстройки за своите клиенти.

Ако всичко друго се провали, опитайте да се върнете към предишна версия на PHP и вижте дали това решава проблема.

Следвайки тези стъпки, трябва да можете да идентифицирате и разрешите всички проблеми, свързани с използването на несъвместима версия на PHP с WordPress.

Използвате ли подходящата PHP версия за WordPress?


Използването на грешна версия на PHP може да доведе до различни проблеми с вашия WordPress сайт, от бавно време за зареждане до конфликти на плъгини и теми. Но като следвате стъпките, описани по-горе, трябва да можете да идентифицирате всички проблеми, свързани с използването на несъвместима версия на PHP, и да ги разрешите бързо.

И винаги можете да подобрите цялостното си изживяване при работа с PHP версии, като инвестирате в хостинг доставчик, на когото имате доверие. Hostnell.com предлага услуги за хостинг на WordPress , които поддържат вашия сървър актуален и готов за всичко, което WordPress изисква по всяко време. И ако имате нужда от повече практическо обслужване чрез управлявани планове , ние също ще ви покрием там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *