Лятна разпродажба – специални отстъпки от 40 %а всички Хостинг планове

Информация за контакт

Chicago 12, Melborne City, USA

+359 0896 88 74 13

info@hostnell.com

Безплатен Хостинг

В това ръководство ще научите за различните видове налични контролни панели (cPanel, Plesk и DirectAdmin) и техните характеристики и функционалности. Това ръководство също ще ви предостави знанията и уменията, необходими за ефективно управление на хостинг услуги и уебсайтове.

Какво е контролен панел


В уеб хостинга контролният панел е графичен потребителски интерфейс (GUI), който позволява на собствениците и администраторите на уебсайтове да управляват своите хостинг акаунти, файлове на уебсайтове, имейл акаунти, бази данни и други аспекти на техния уеб хостинг .

Контролният панел предоставя лесен за използване интерфейс, който улеснява потребителите да изпълняват различни задачи, свързани с техния уеб хостинг акаунт, без да се налага да използват интерфейси на командния ред или сложен софтуер.

Основната цел на контролния панел в уеб хостинга е да предостави на собствениците и администраторите на уебсайтове централизирано местоположение за управление на всички аспекти на акаунт за уеб хостинг, включително управление на уебсайтове, управление на имейли, управление на домейни, сигурност, таксуване и управление на акаунти .

Контролният панел опростява управлението на уеб хостинг акаунти и улеснява потребителите да управляват своите уебсайтове и хостинг среда. Той предоставя интуитивен интерфейс, който помага на потребителите да изпълняват сложни задачи, без да се налага да са експерти по уеб хостинг или системна администрация.

Някои примери за популярни контролни панели в уеб хостинг включват cPanel , Plesk и DirectAdmin. Изборът на контролния панел може да варира в зависимост от уеб хостинг компанията и конкретния хостинг план , който се използва.

Как да изберете контролен панел за уеб хостинг


Изборът на контролен панел за уеб хостинг може да бъде трудна задача, тъй като на пазара има много опции. Ето някои фактори, които трябва да имате предвид при избора на контролен панел за уеб хостинг:

Характеристика

Характеристика

Потребителски интерфейс

Потребителски интерфейс

Съвместимост

Съвместимост

поддържа

поддържа

Сигурност

Сигурност

цена

цена

Характеристика
Важно е да изберете контролен панел, който предлага функциите, от които се нуждаете, за да управлявате ефективно вашия уебсайт и хостинг среда. Някои функции, които трябва да имате предвид, включват управление на файлове, управление на имейли , управление на бази данни и настройки за сигурност.

Потребителски интерфейс
Добрият контролен панел трябва да има интуитивен потребителски интерфейс, който ви позволява да изпълнявате задачи бързо и ефективно

Съвместимост
Избраният от вас контролен панел трябва да е съвместим с вашата уеб хостинг платформа и друг софтуер, който използвате.

поддържа
Добрата поддръжка е важна при избора на контролен панел. Потърсете доставчик, който осигурява добра поддръжка, активна общност и документация за контролния панел.

Сигурност
Важно е да изберете контролен панел, който предлага добри функции за сигурност. Функции като SSL сертификати , защитни стени и други функции за сигурност могат да ви помогнат да защитите вашия уебсайт и хостинг среда.

цена
Изберете контролен панел, който отговаря на вашия бюджет и предлага добра стойност за парите.

Инструкции стъпка по стъпка как да намерите контролния панел на вашия уеб хостинг


Методът за намиране на вашия контролен панел за уеб хостинг ще варира в зависимост от хостинг доставчика, който използвате. Въпреки това, ето някои общи стъпки, които можете да следвате, за да намерите вашия контролен панел за уеб хостинг:

  • Проверявате електронната си поща
    Прегледайте вашата имейл кутия или папка за нежелана поща за съобщения от вашия хостинг доставчик. Вашият хостинг доставчик ще ви изпрати имейл с данните за вход и инструкции за достъп до вашия контролен панел.
  • Влезте в клиентското табло на вашия хостинг доставчик
    Много хостинг доставчици имат портал за клиенти или табло за управление, където можете да влезете, за да управлявате своя хостинг акаунт. Отидете на уебсайта на вашия хостинг доставчик и потърсете връзка, означена като „Контролен панел“, „cPanel“ или „Plesk“ на таблото за управление на клиента. Влезте с идентификационните данни, предоставени от вашия хостинг доставчик.
  • Свържете се с екипа за поддръжка на вашия хостинг доставчик
    Ако не можете да намерите контролния панел чрез горните методи, свържете се с екипа за поддръжка или уебсайта на вашия хостинг доставчик за помощ. Те могат да ви предоставят данни за вход и инструкции за достъп до контролния панел.
Различни видове хостинг контролни панели

Налични са различни типове хостинг контролни панели, всеки със собствен набор от функции и функции. Ето преглед на най-често срещаните видове:

1. cPanel

cPanel е широко използван хостинг контролен панел, който предлага удобен интерфейс за управление на уеб хостинг акаунти. Той предоставя набор от функции, включително управление на уебсайтове, управление на имейли, управление на домейни и управление на бази данни. cPanel позволява на потребителите да управляват своите файлове на уебсайтове, имейл акаунти, бази данни, домейни и настройки за сигурност.

2. Plesk

Plesk е друг популярен хостинг контролен панел, който предлага набор от функции за управление на уеб хостинг акаунти. Той осигурява удобен за потребителя интерфейс и поддържа множество платформи, включително Windows и Linux. Той позволява на потребителите да управляват своите уебсайтове, имейл акаунти, бази данни и домейни от едно табло за управление.

3. DirectAdmin

DirectAdmin е лек контролен панел за хостинг, който предоставя набор от функции, включително управление на уебсайтове, управление на имейли и управление на база данни. Известен е със своята простота и лекота на използване.

4. ISPConfig

ISPConfig е безплатен хостинг контролен панел с отворен код, който предоставя набор от функции за управление на уеб хостинг акаунти. Поддържа множество платформи, включително Linux и Windows.

5. Virtualmin

Virtualmin е хостинг контролен панел с отворен код, който предоставя набор от функции за управление на уеб хостинг акаунти. Предлага поддръжка за множество платформи, включително Linux и BSD.

6. Webmin

Webmin е контролен панел за уеб хостинг с отворен код, който предоставя набор от функции за управление на акаунти за уеб хостинг. Той е известен с лекотата си на използване и предлага поддръжка за множество платформи, включително Linux, Windows и Unix. Той предоставя изчерпателен набор от функции за управление на файлове, имейл акаунти, бази данни и настройки на сървъра.

7. ZPanel

ZPanel е хостинг контролен панел с отворен код, който предлага набор от функции за управление на уеб хостинг акаунти. Той осигурява удобен за потребителя интерфейс и поддържа множество платформи, включително Linux и Windows.

8. VestaCP

VestaCP е лек и лесен за използване хостинг контролен панел, който предоставя набор от функции, включително управление на уебсайтове, управление на имейли и управление на бази данни. Поддържа множество платформи, включително Linux и Unix.

Това са само няколко примера за видовете налични контролни панели за хостинг. Конкретният контролен панел, който изберете, ще зависи от вашите нужди и предпочитания. Добра идея е да проучите и сравните различни контролни панели, преди да изберете най-подходящия за вас.

Компоненти на контролен панел


Компонентите на контролния панел могат да варират в зависимост от конкретния панел и предназначението му, но ето пет общи компонента, които често се включват:

Табло

Таблото за управление е основният екран на контролния панел, който предоставя общ преглед на производителността на системата и важни показатели ( дисково пространство , използване на честотна лента и натоварване на процесора). Човек може да наблюдава използването и ефективността на акаунта с помощта на таблото за управление.

Управление на профила

Този компонент ви позволява да управлявате потребителски акаунти, да задавате разрешения и да конфигурирате настройките за сигурност .

Файлов мениджър

Файловият мениджър ви позволява да качвате, изтегляте и редактирате файлове директно в панела.

Управление на имейл

Този компонент ви позволява да управлявате имейл акаунти, да настройвате препращане на имейли и автоматични отговори и да конфигурирате имейл настройки (спам филтри). Той позволява на потребителите да създават и управляват имейл акаунти, свързани с името на техния домейн.

Управление на бази данни

Този компонент ви позволява да управлявате бази данни, да създавате и модифицирате таблици на база данни и да настройвате потребителски разрешения за достъп до базата данни. Той позволява на потребителите да създават и управляват бази данни, свързани с техните уебсайтове, като MySQL или PostgreSQL бази данни.

Други компоненти, които могат да бъдат включени в контролния панел, включват инструменти за управление на уебсайтове, архивиране и възстановяване на сървъри, управление на домейни и инструменти за инсталиране и конфигуриране на софтуер.

Какво е контролен панел на домейн?


Контролният панел на домейн е уеб-базиран интерфейс, който позволява на собствениците на домейни лесно да управляват настройките на името на домейна си (регистрация на домейн, изтичане, прехвърляне и DNS ) и свързани услуги. Предоставя се от регистратори на домейни или компании за уеб хостинг и е достъпен през уеб браузър.

Когато регистрирате име на домейн , вие получавате контролен панел на домейн, който ви позволява да управлявате настройките, свързани с името на вашия домейн, включително:

Подробности за регистрация на домейн
Потребителите могат да видят данните за регистрацията на името на своя домейн, това включва името на домейна , датата на регистрация и датата на изтичане.

DNS настройки
Потребителите могат да управляват DNS настройките на своя домейн, които включват конфигуриране на сървъри за имена на домейни, добавяне или модифициране на DNS записи (A записи, CNAME записи, MX записи) и настройка на маршрутизиране на имейли.

Информация за връзка
Това включва възможността за управление на информацията за контакт, свързана с името на домейна, като името на собственика на домейна, имейл адрес и пощенски адрес.

Настройки за подновяване и прехвърляне
Това включва възможността да подновите регистрацията на вашето име на домейн и да прехвърлите името на вашия домейн към друг регистратор.

Настройки на сигурността
Потребителите могат да управляват настройките за сигурност на домейна, като например заключване на домейн и WHOIS защита на поверителността, което може да помогне за защита на името на домейна от неоторизиран достъп или злоупотреба.

Използвайте [плановете за хостинг на дистрибутори] на Verpex (entry:pages/unlimited-reseller-hosting), ако се надявате да навлезете в хостинг индустрията. Това е фантастичен подход за стартиране на дистрибуторски хостинг уебсайт, който е безопасен, бърз и успешен.

на разумна цена Вземете плановете за хостинг на дистрибутори от Hostnell, ако искате да започнете своя собствена хостинг компания . Това е фантастичен подход за стартиране на дистрибуторски хостинг уебсайт, който е безопасен, бърз и успешен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *