Лятна разпродажба – специални отстъпки от 40 %а всички Хостинг планове

Информация за контакт

Chicago 12, Melborne City, USA

+359 0896 88 74 13

info@hostnell.com

Безплатен Хостинг
hostnell

В наши дни има много конкуренция за аудитории и оптимизирането за SEO е по-важно от всякога. Много от уебсайтовете, с които ще се конкурирате, са имали години, за да компилират огромно количество съдържание. За да се откроите, вашето съдържание трябва да е задълбочено и с високо качество. Дългосрочното съдържание е абсолютно идеално за тази цел.

Когато става въпрос за WordPress, „дълга форма“ означава поне хиляда думи, а често и много по-дълго. Статиите с дълга форма ви дават чудесна възможност наистина да се задълбочите в теми, за които вашите читатели се интересуват да научат. Прочетете, за да научите защо трябва да пишете дългосрочно съдържание и как да направите съдържанието си по-добро от конкуренцията.

Защо трябва да пишете дългосрочно съдържание?

Читателите са на вашия сайт по-дълго

„Колкото повече съдържание предоставяте, толкова повече време потребителите ще прекарат на вашия сайт. Поддържайте интереса на вашите читатели и те ще продължат да четат. Колкото повече време прекарват на сайта, толкова по-голям е шансът да решат да кликнат върху една от вашите връзки и да прочетат друга статия,” препоръчва Декстър Гомез, писател в Academized . Напишете солидна дълга статия и накарайте хората да се връщат за по-задълбочено съдържание.

Увеличете ангажираността на потребителите си

ръка върху мишка със сцена на бюро във фонов режим работеща върху статия с дълга форма в wordpress

Дългосрочното съдържание предоставя по-голям шанс за започване на интересни дебати и дискусии между потребителите. Активният раздел за коментари е един знак за здрава общност, която се интересува от това, което имате да кажете. Колкото повече съдържание, толкова по-голям е шансът за коментари и по-голям шанс вашата статия да бъде споделена.

Ще станеш авторитет

„Провеждането на някои задълбочени изследвания се отплаща. Ако си напишете домашното и компилирате и организирате констатациите си в авторитетна публикация в блог, ще спечелите сериозно доверие. Можете да създадете висококачествена публикация в блог, която хората ще харесат, ако отделите известно време за писане на статия, която е добре проучена и добре аргументирана“, пише Алмета Олсън, мениджър на съдържанието в AustralianHelp . Това отнема време и много критично мислене. Хората естествено ще започнат да се обръщат към вас като към авторитет по темата.

Гледайте как вашето SEO (оптимизиране за търсачки) се подобрява

Ако сте фен на подобряването на класирането на публикациите ви в резултатите от търсенето с Google, тогава дългосрочното съдържание е правилният начин. SerpIQ проведе проучване , което изследва повече от двадесет хиляди ключови думи. Те установиха, че средната дължина на всяко от първите десет места е повече от две хиляди думи. Освен това имате допълнителното предимство да имате повече място за включване на обратни връзки, което също подобрява SEO на вашата статия.

Как да форматирате вашето дългосрочно съдържание:

някой работи върху дълга статия в wordpress на лаптоп с растение на преден план

Направете съдържанието си по-смилаемо, като използвате подзаглавия

Подзаглавията са страхотни, за да направите съдържанието в дълга форма по-достъпно. Вашата цел трябва да бъде всяко подзаглавие да бъде възможно най-описателно. Хората обичат да знаят какво ще прочетат. Те са особено полезни за неща като инструкции стъпка по стъпка и други дълги секции. 

Оптимизирайте вашите изображения, за да намалите времето за зареждане на страницата

Някои впечатляващи изображения наистина могат да подобрят качеството на вашата публикация, но е важно да ги оптимизирате, така че страницата ви да не се зарежда вечно. Колкото по-дълго е времето за зареждане на вашата страница, толкова повече хора ще кликнат, без да я прочетат. Изпробвайте някои добавки за компресиране на изображения на WordPress като Imagify , WP Smush и Optimus Image Optimizer .

Списъците са полезни

Списъците са много полезни за разбиване на големи стени от текстове в леснодостъпен формат. Те са идеални за сканиране, което е начинът, по който много читатели ще се ангажират с вашето съдържание. Те също така подобряват структурата на вашата статия. Списъците са чудесни за показване на предимства, функции, плюсове и минуси. Всеки обича добър списък, особено в интернет.

Включете съдържание

Поставете всичките си основни точки в съдържание. Добре обмисленото и описателно съдържание дава на читателя добра представа за това, в което се забърква. Читателите също оценяват тази функция, защото им позволява да прескочат до раздел с едно кликване, вместо да превъртат надолу, търсейки го. Table of Contents Plus е полезен плъгин за WordPress .

Коригирайте и проверете граматиката си

човек който работи върху дългосрочно съдържание в wordpress между два екрана с книги на преден план

Важно е вашата статия да бъде правилно коригирана и изпипана. Граматичните грешки и правописните грешки могат да намалят цялостната привлекателност на вашето писане. Изпробвайте някои онлайн инструменти за помощ в процеса. Ето няколко, които могат да помогнат: 

  1. StateofWriting / MyWritingWay  
    Граматиката може да бъде доста пречка за много блогъри, но не е необходимо да бъде. Тези граматични инструменти могат да облекчат болката от усъвършенстването на граматиката на вашата публикация.
  2. BigAssignments / UKWritings
    Тези ресурси за корекция са отлични, за да ви помогнат да създадете дългосрочно съдържание, което е изпипано и професионално. Те си знаят работата и са препоръчани в прегледа на UKWritings .
  3. ViaWriting / SimpleGrad
    Това са блогове за писане, където можете да проверите какво са научили други писатели. Ще намерите публикации за всички неща, свързани с писането, включително как да подобрите вашите дълги статии.
  4. Essayroo / Boomessays
    Използвайте тези инструменти за редактиране, препоръчани от AustralianReviewer , за да прегледате процеса на редактиране и да го подобрите. Дори да се чувствате като професионалист в редактирането, винаги има нови и иновативни съвети за редактиране на вашите публикации.
  5. WritingPopulist / AcademAdvisor
    Това са ръководства за писане, които ще ви преведат стъпка по стъпка през процеса на писане. Ще откриете, че вашият процес на писане става по-организиран и ефективен, ако използвате ръководство за писане.

Оптимизирайте своето дългосрочно съдържание за SEO

Дългият брой думи във вашата публикация ще помогне за SEO, но е важно да потърсите други начини за подобряване на позицията на публикацията. Добавки като Yoast могат да ви помогнат с плътността на ключовите думи, връзките без следване, пасивен глас и мета описания.

Включете време за четене на публикацията

Хората искат да знаят какъв вид ангажимент за време очакват. Лесно е да добавите тази функция с плъгини за WordPress, като плъгина за време за четене . Потърсете различни начини и стилове за показване на времето за четене и намерете това, което най-добре подхожда на вашия материал.

Бъдете организирани, като използвате редакционен календар

двама души в coworking пространство и лаптопи създаващи дълги статии в wordpress

Редакционните календари са страхотни, за да ви помогнат визуално да планирате графика си за публикации. Можете да начертаете кога, къде и как ще споделите вашето съдържание. Инструменти като Asana , CoSchedule и Trello могат да ви помогнат да поддържате задачите си организирани.

Заключение

Писането на дългосрочно съдържание отнема време и проучване, но усилието си заслужава. Вашите читатели ще прекарват повече време на сайта, ангажираността на потребителите ще се увеличи, вие ще станете авторитет и SEO на вашия сайт ще се подобри. Дългосрочното съдържание не трябва да е трудна задача, просто бъдете готови да отделите време и следвайте съветите, обсъдени в тази статия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *