Лятна разпродажба – специални отстъпки от 40 %а всички Хостинг планове

Информация за контакт

Chicago 12, Melborne City, USA

+359 0896 88 74 13

info@hostnell.com

Безплатен Хостинг
hostnell

Първото впечатление прави всичко различно.

Ако искате вашата марка или малък бизнес да се открояват от тълпата, вие ще искате лого, което привлича вниманието. За много бутстрапъри обаче това може да изглежда по-лесно да се каже, отколкото да се направи, особено ако нямате бюджет да инвестирате в професионален графичен дизайнер.

Добрата новина е, че е супер лесно да направите лого онлайн безплатно! Има много удобни за начинаещи и интуитивни инструменти, които ще ви помогнат да създадете лого от нулата и да го персонализирате, за да отговаря на вашия бизнес.

В тази публикация ще разгледаме по-отблизо защо доброто лого е толкова важно. След това ще ви покажем как да направите лого, което да впечатли клиентите ви и да помогне на бизнеса ви да се открои. Да започваме!

Защо имате нужда от лого за вашия уебсайт

Фирменият уебсайт предоставя отлична възможност да покажете идентичността на вашата марка . Може да демонстрира, че сте мислили за впечатлението, което искате да направите, и как можете да съобщите това на аудиторията си. Това може да легитимира вашия бизнес, тъй като ви кара да изглеждате по-професионално пред клиентите.

Освен това, логото предоставя на потребителите визуално представяне на вашия бизнес. Независимо дали усъвършенствате вашите ценности, история, ниша или продукти, потребителите могат да се свържат с това и незабавно да разберат важни подробности за вашата марка.

Например, логото на Shake Shack включва бургер между текстовите елементи. Следователно потребителите могат бързо да установят връзка между марката и бързото хранене:

Лого на Shake Shack

Този мотив също може да бъде полезен, когато привличате нови клиенти, които не знаят за вашия бизнес. В крайна сметка можете да разпространите по-голяма осведоменост за вашата марка, правейки вашето лого незабавно разпознаваемо.

Освен това, логото е чудесен начин за насърчаване на кликванията и създаване на последователност във всички допирни точки на вашата компания. Можете да го добавите към уебсайта си, да го включите във вашите маркетингови материали и да го използвате в социалните медии . По този начин клиентите могат лесно да идентифицират вашите акаунти и бизнеса зад тях.

Как да създадете страхотно лого (5 съвета)

След като вече знаете защо е важно да добавите персонализирано лого към уебсайта си, ето пет ключови съвета, които да ви помогнат да създадете перфектния дизайн!

1. Използвайте силни маркови цветове

Подобно на текста и изображенията, цветът е от съществено значение за влияние върху вашата аудитория. Може дори да повлияе на настроението и поведението им.

Например, червеното предизвиква вълнение и страст. Междувременно синьото е чудесно за предизвикване на чувства на спокойствие и мир:

Въпреки това също така е жизненоважно да обмислите контрастиращи цветове, за да разграничите всички елементи на дизайна  във вашето лого. Това е особено подходящо, ако добавите текст към вашето лого, тъй като потребителите трябва ясно да прочетат вашето съобщение.

Може вече да сте установили цветовете на вашата марка. В този случай е най-добре да се придържате към тези нюанси, за да подсилите идентичността на вашата марка и да избегнете конфликти в дизайна.

2. Поддържайте дизайна си прост

Може да се почувствате изкушаващо да измислите сложни персонализирани дизайни на лого, за да впечатлите аудиторията си. Помислете обаче само за някои от най-емблематичните лога. Често те клонят към минималистични марки  , които са лесни за четене и виждане.

Например, логото на McDonald’s не може да бъде по-просто, което го прави лесно за използване в различни контексти:

hostnell

Междувременно, въпреки че е много разпознаваемо, логото на Nike се състои само от един елемент. Това също означава, че може да се прилага към всички продукти на Nike, без да се намесва в дизайна им:

hostnell

Тези лога не само са лесни за работа, но и са много запомнящи се. Плюс това, рационализираният дизайн позволява на вашите клиенти да се съсредоточат върху това, което е важно. Вашата идея може лесно да се изгуби, ако има натоварен фон или твърде много елементи.

3. Обръщение към вашата аудитория

Ако сте по-малко утвърден бизнес, привличането към вашата аудитория може да бъде чудесен начин да предадете вашето послание и цел.

Например, нов блог за храна може да създаде лого, което включва прибори за готвене или хранителни продукти. По този начин новите посетители незабавно разбират намерението и индустрията на фирмения сайт:

hostnell

Като алтернатива, компания, която продава облекло и оборудване за открито, може да създаде лого с планини или дървета. Като използвате същата стратегия, можете визуално да представите марката си и да я насадите по-здраво в съзнанието на клиентите си.

Освен това, типографията  е друго решаващо съображение при създаването на дизайн, който се харесва на конкретна аудитория. Например, можете да използвате скриптови шрифтове, за да предадете елегантност и топлина. Тези характеристики ги правят идеални възможности за творчески бизнес:

hostnell

От друга страна, серифните шрифтове обикновено се свързват с традиция и авторитет. Следователно те могат да бъдат чудесен избор за бизнеси като адвокатски кантори или финансови компании.

4. Изберете правилния тип лого

Има различни видове дизайни на лого, от които да избирате. Например, може да искате да добавите текст към вашето лого, да използвате талисман или да изберете по-абстрактен дизайн.

Емблемите са популярни, тъй като имат класически вид, който може да предаде професионализъм. Още по-добре, можете да добавите текст или да оставите емблемата да говори сама за себе си. Освен това емблемата е добър вариант, ако искате да включите името на марката си  или да добавите съобщение към логото си:

Лого на Харвард

От друга страна, можете да изберете лого с монограм. Тези лога обикновено имат ясен, запомнящ се дизайн и включват инициалите на вашата марка:

hostnell

Логотипите са друга възможност. Те разчитат само на текст като името на вашия бизнес или слоган на вашата компания. Въпреки че са много прости, логотипите могат да бъдат доста впечатляващи, ако изберете правилната типография:

hostnell

Марките на марката са изцяло базирани на изображения и често имат по-абстрактен дизайн. С тази опция има по-малко възможности за използване на текст, но марките на марката обикновено изглеждат елегантни, стилни и смели:

hostnell

И накрая, можете да включите талисмани в логото си, като хора, животни или карикатури:

hostnell

Това може да ви помогне да се харесате на по-млада аудитория, тъй като талисманите обикновено са игриви и достъпни.

5. Помислете за файловия формат

Преди да започнете с дизайна на вашето лого, също е полезно да помислите за неговия файлов формат. Като цяло PNG файловете са за предпочитане, защото създават ясни изображения с високо качество.

Освен това с PNG можете да използвате прозрачен фон. Това ви позволява да добавите вашето лого към съдържание с различни цветни фонове (като вашия уебсайт и други маркетингови материали) без никакви непривлекателни цветови сблъсъци.

JPEG също са отличен избор за цифрови изображения. JPEG файловете използват компресия със загуби, за да намалят размера на файла. Това ги прави чудесни за съхранение и изпращане на снимки.

Освен това има много формати на изображения от следващо поколение, от които да избирате. Например SVG е все по-популярен файлов формат, предназначен за използване в мрежата и поддържа прозрачен фон.

Какво е SVG?

SVG файлът или файлът с мащабируема векторна графика е файлов формат, който изобразява двуизмерна графика в мрежата. SVG стават все по-популярни в уеб приложенията поради ниското потребление на ресурси и липсата на загуба на качество.

5-те най-добри инструмента за създаване на лого онлайн

Сега, след като разгледахте някои ключови съвети за дизайн, нека да разгледаме пет от най-добрите инструменти за създаване на собствен дизайн на лого!

1. Canva

hostnell

Canva  е безплатен, лесен за начинаещи инструмент, който е идеален за потребители, които нямат опит в дизайна или кодирането. Супер лесно е да започнете да използвате интуитивния редактор за плъзгане и пускане.

Ще намерите огромна библиотека от шаблони за лого, за да ускорите процеса на проектиране . Още по-добре, те са организирани по отрасли, като например игри, храна, спорт и др. След това можете да изтеглите файла с вашето лого или да го отпечатате върху много маркетингови материали като визитни картички или бланки.

Нещо повече, опциите за персонализиране са доста обширни. Например, можете да промените шрифтовете, да размените цветови комбинации и да добавите свой собствен текст и изображения. Освен това можете лесно да включвате други графични елементи като стикери и форми.

2. Designhill

hostnell

Друга платформа с лесен за използване инструмент за създаване на лого е Designhill . След като въведете името на вашата компания, можете да изберете до пет различни предварително проектирани шаблона, които харесвате. Това ще информира софтуера за вашия предпочитан стил.

След това можете да изберете цветова палитра и конкретни икони. След като добавите повече подробности за вашия бизнес, Designhill ще генерира персонализирани лога с помощта на машинно обучение и изкуствен интелект (AI).

С Designhill можете да избирате от хиляди лога, които съдържат вашата специфична информация, стил и предпочитания. След като изберете любимия си, Designhill ще ви позволи да промените оформлението, фона, символите и други детайли.

Когато сте готови да закупите окончателния дизайн, можете да изтеглите пълен пакет с лого. Това включва лого с висока разделителна способност във векторни EPS и SVG файлове. Вие също ще имате пълна собственост върху логото.

3. Adobe Express Logo Maker

Безплатният производител на лога на Adobe Express  изработва лога, генерирани от AI, които могат да се споделят на всички платформи или да се отпечатват. Ще започнете с професионално проектиран шаблон за лого, базиран на подробности като име на вашия бизнес, индустрия и слоган.

За разлика от други производители на лого, опциите за персонализиране са доста основни с Adobe. Всичко, което наистина можете да направите, е да разменяте цветове и шрифтове. Освен това не можете да изберете конкретен шрифт или цветова комбинация. Вместо това безплатният генератор на лого създава нови опции всеки път, когато щракнете върху иконата.

Следователно Adobe Express не е най-добрият вариант за потребители, които знаят какво искат или вече имат съществуващи материали за марката. Въпреки това, ако сте нов бизнес и сте отворени за предложения, тогава Adobe може да бъде отличен избор.

4. Logo.com

С Logo.com можете да преминете директно към процеса на създаване на лого. Дори не е необходимо да създавате акаунт, докато не сте готови да изтеглите своя дизайн.

Има много шаблони на уебсайта или можете да въведете името на вашия бизнес и да изберете Създаване на лого.  Безплатният създател на лого е съобразен с вашите специфични нужди, така че ще бъдете водени през етапи, за да изберете любимите си цветови теми и стилове на типография.

На етапа на редактиране можете да видите повече шаблони, да изпробвате различни цветове и много други. Още по-добре, можете да видите вашето лого на различни брандиращи материали, като например визитни картички, уеб страници и бланки.

5. Вижте

Looka  предоставя лесен за използване редактор за създаване на уникални активи. Страхотното в този инструмент е, че имате достъп до цветен, бял или прозрачен фон. Освен това можете да избирате между различни файлови формати като PNG, JPG, SVG и EPS.

За да започнете с процеса на създаване на лого, ще изберете няколко лога, които харесвате. След това Looka автоматично ще генерира идеи въз основа на вашите предпочитания. Освен това шаблоните на Looka са оптимизирани за конкретни социални сайтове .

Друга уникална характеристика на тази платформа е, че можете да се абонирате за Looka’s Brand Kit. След това ще получите ресурс от една страница с цветове и шрифтове на вашата марка за бъдеща употреба. Освен това можете да правите неограничени промени в логото си, след като го изтеглите.

Как да си направим лого безплатно онлайн

Преди да започнете с вашия производител на лого, трябва да предприемете няколко допълнителни стъпки. Първо, препоръчваме да проведете мозъчна атака, за да излезете с груби идеи какво искате да постигнете.

Лесно е да се претоварите или да загубите фокус, ако влезете в процеса напълно сляп. Следователно най-малкото може да бъде полезно да знаете какви цветове искате да използвате и дали искате да добавите текст към вашето лого.

Освен въображението си, можете също да получите вдъхновение от погледа на вашите конкуренти. Решете какво харесвате и какво не харесвате в дизайна им.

Например логото на компанията отговаря ли на личността на марката? Представлява ли продуктите, които продават?

След това сте готови да започнете да експериментирате с машина за създаване на лого. За този урок ще използваме Logo.com, тъй като има много опции за персонализиране и приспособява процеса на редактиране към вашите специфични нужди. Да скочим!

Стъпка 1: Посочете вашите критерии за лого

На уебсайта Logo.com можете да изберете любимия си предварително направен шаблон, за да започнете. Ние обаче ще ви покажем как да направите лого от нулата.

Въведете името на фирмата си и щракнете върху Създаване на лого :

Алтернативен текст: Направете лого с Logo.com

След това добавете фирмения слоган или текст, който искате да включите в логото си. Можете също да оставите този раздел празен и да натиснете Skip :

Сега изберете вашата индустрия. Ако започнете да пишете, Logo.com генерира много опции за вас, включително недвижими имоти, мода и управление:

Направете своя избор и след това натиснете Продължи . Или, ако предпочитате, изберете Пропускане .

След това изберете цветовете на вашата марка. Те не са фиксирани в камък и могат да бъдат модифицирани на етапа на редактиране. Страхотното в този процес е, че Logo.com предоставя някои кратки емоции и настроения, които цветовете представят.

Например лилавото може да бъде мистериозно или духовно, докато зеленото се свързва с растеж и здраве:

Направете своя избор и натиснете Продължи.

На този етап можете да изберете любимите си стилове на типография. Отново ще намерите съвети, които да ви помогнат да направите избор.

Например, модерен шрифт добавя градско усещане към текста. Като алтернатива може да предпочетете удебелен шрифт, който оставя впечатление:

На следващия екран можете да определите дали искате да се фокусирате върху базирани на икони лога или върху текстови лога. Ако искате да включите символи и икони, щракнете върху С икони . Или изберете Без икони, за да фокусирате върху текста:

Ако изберете Без икони , ще бъдете отведени направо в интерфейса за редактиране. Ако обаче изберете С икони , има допълнителна стъпка, при която ще изберете до три ключови думи, за да помогнете на вашата марка да се открои.

Ще ви бъдат предложени няколко ключови думи въз основа на името на вашия бизнес. Можете също да щракнете върху Вижте още , за да разширите списъка с предложения:

Направете своя избор и щракнете върху Продължи , за да завършите процеса.

Стъпка 2: Изберете любимия си шаблон

След като завършите всички предишни етапи, ще ви бъде представена селекция от шаблони въз основа на вашите специфични критерии:

Също така е лесно да промените настройките си, като използвате менюто в горната част на страницата. Например, можете да въведете слоган, да използвате плъзгача, за да деактивирате/активирате икони и да добавите допълнителни ключови думи. Можете също така да коригирате вашите цветови теми и стилове на типография.

Ако решите да промените вашите критерии, щракнете върху Генериране , за да намерите нови шаблони. Докато превъртате през дизайните, под тях ще се заредят още.

Когато намерите дизайн, който харесвате, запазете го, като щракнете върху иконата на сърцето:

Можете да сравните любимите си шаблони по-късно, като изберете Предпочитани в горната част на екрана:

Ако намерите шаблон, с който сте готови да работите, изберете Персонализиране :

Това ще ви отведе до интерфейса за редактиране, където можете да правите промени в шаблона на вашето лого.

Стъпка 3: Персонализирайте дизайна

Сега, след като сте избрали шаблон, за да започнете процеса на редактиране на логото, трябва да видите екран като този:

Тук можете да се възползвате от всички опции за персонализиране. Като алтернатива можете да извлечете различен шаблон за лого, като щракнете върху Идеи :

Не само можете да разменяте шаблони тук, но също така можете да актуализирате информация като име, слоган и икони на вашия бизнес.

Ако отидете до раздела Дизайн , можете да промените подравняването на елементите на дизайна. Можете също така да изберете нов шаблон (въз основа на текущото си лого) и да филтрирате резултатите според текстови стилове, цветове и други:

Превключете към раздела Цветове , където можете да промените цветовете на вашето лого (без да коригирате дизайна). Например в Опции за цвят можете да активирате многоцветно име и слоган на фирма.

Междувременно можете да приложите персонализирана цветова палитра към името, фона и елементите на вашия бизнес под Персонализирана цветова палитра :

Нещо повече, имате още една възможност да смените с различен шаблон на лого със свежа цветова схема.

След това се насочете към Контейнери  , за да добавите контейнер към вашия дизайн или да промените този, който имате. Ще намерите списък с шаблони от лявата страна на екрана. Всичко, което трябва да направите, е да изберете нов и визуализацията се настройва незабавно вдясно:

В горната част на екрана можете да премахнете контейнера или да промените цвета на контейнера.

По-надолу, под Името на фирмата, можете да редактирате името на фирмата си, да промените цвета на текста и да коригирате главните букви на заглавието. Можете също да промените стила и тежестта на текста и да промените подравняването:

Освен това можете да търсите конкретни шрифтове в лентата за търсене или да приложите нов стил на типография от шаблоните по-долу.

Стъпка 4: Визуализирайте и изтеглете вашето лого

След като сте доволни от дизайна си, можете да видите как ще изглежда на различни маркови материали,  включително маркировки, визитни картички и бланки:

Ако превъртите по-надолу, ще намерите и обобщение на елементите на вашето лого, като типографията, която сте избрали, и HEX кодовете за цветовете на вашата марка:

Ако всичко изглежда както трябва, щракнете върху Вземете вашето лого! На този етап ще трябва да се регистрирате в Logo.com. Това е напълно безплатно и отнема само няколко секунди.

След това ще бъдете отведени до ново табло за управление, където можете да преглеждате, редактирате и изтегляте вашите проекти:

Тук можете да се регистрирате за плана на марката и да използвате много допълнителни функции. Друга възможност е просто да изберете Файлове с лого > Вашите файлове с лого :

Ако искате да изтеглите само един файл, изберете Изтегляне на вашето лого :

Можете обаче също да изтеглите .zip  файла на логото за вашия дизайн. С тази опция ще получите вашето лого в различни файлови формати и на различни видове фонове.

Като алтернатива можете да изтеглите табло за марка. Този ресурс включва всички визуални елементи, които сте избрали, включително вашите шрифтове, икони и цветове.

Можете също така да използвате разделите от лявата страна на екрана, за да видите и изтеглите вашето лого за различни случаи на употреба.

Например под Социални медии можете да използвате Социалния редактор, за да създадете нова публикация или да добавите вашето лого към вашия профил и корични изображения:

С плана за марка можете лесно да добавите вашето лого към бланки, фактури и др.

Направете лого онлайн безплатно

Логото е ключова част от установяването на силна идентичност на марката и уеб дизайн . Въпреки това може да изглежда трудно да създадете такъв сам или скъпо да наемете професионалист. За щастие, можете да направите красиво, запомнящо се лого онлайн безплатно.

За да обобщим, ето как да направите лого онлайн безплатно:

  1. Посочете критериите за вашето лого с онлайн инструмент като Logo.com .
  2. Изберете любимия си шаблон.
  3. Персонализирайте дизайна.
  4. Прегледайте и изтеглете вашето лого

Логото е чудесно допълнение към вашия бизнес уебсайт. Въпреки това, ако искате вашият сайт да работи възможно най-професионално, ще ви трябва и качествен уеб хост.

В Hostnell.com предлагаме безплатен домейн, безплатен SSL сертификат и поддръжка 24/7. Ние също така предоставяме много решения за хостинг, така че със сигурност ще намерите опция, която най-добре отговаря на вашите нужди и бюджет. Вижте нашите планове днес !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *