Лятна разпродажба – специални отстъпки от 40 %а всички Хостинг планове

Информация за контакт

Chicago 12, Melborne City, USA

+359 0896 88 74 13

info@hostnell.com

Безплатен Хостинг

Какво е страница 404? Защо имате нужда от такъв за вашия WordPress сайт ? Как можете да създадете страница 404 в WordPress, за да задържите посетителите на вашия сайт? Ще получите отговор на всички тези въпроси, както и как да редактирате страницата 404 в WordPress.

Какво е грешка 404?


Грешка 404 или HTTP 404 е вид грешка в браузъра, която ви казва, че страницата не съществува. Това означава, че някъде по линията, каквато и страница да се опитвате да посетите, не може да бъде намерена от сървъра. Това може да възникне от следните проблеми:

  • Страницата беше изтрита.
  • Страницата беше преместена на различен URL адрес и нямаше пренасочване към новата страница.

Важно е да сте сигурни, че следите грешките 404 на уебсайта си. Един добър начин да разберете е да се уверите, че вашият сайт е изпратен в Google Search Console . Този инструмент ще ви каже кои страници имат 404 грешки.

Забележка: Не забравяйте да добавите Google Search Console към вашия WordPress сайт .

Какво е страница 404?


Страница 404 е хубава целева страница , която ви казва, че сте достигнали страница, която не е намерена на сървъра. Повечето 404 страници имат просто послание. Други обаче ще имат поле за търсене или някакво друго съдържание, което да попречи на посетителя да напусне сайта.

Защо имате нужда от страница 404 в WordPress


Когато хората попаднат на страница 404, това е неочаквано. Те очакваха различно съдържание, когато кликнаха върху връзката, независимо дали са намерили вашия сайт от търсачките, форум или социална мрежа. Хората наистина не обичат да се приземяват върху тях и около 73,72% от вашите посетители веднага ще напуснат уебсайта ви.

Въпреки че 404 страници може да са досадни, можете да се справите по-добре със собствената си и да я персонализирате, за да задържите посетителите си на вашия сайт. Мислете за това като да кажете: „Хей, съжалявам, че попаднахте на грешната страница, но изглежда, че може да се интересувате от една от следните теми на този сайт.“

3 примера за добре направени 404 страници


По-долу са дадени само няколко примера за някои наистина добре направени 404 страници:

  • Йоаст
  • Списание Smashing
  • Вестник на търсачката

Страница за грешка 404 на Yoast

пример от 404 страници

Yoast е добре позната компания в WordPress и SEO общностите. Тяхната страница 404 е кратка, сладка и извинителна. Той е предназначен да ви насърчи да опитате да търсите в сайта или дори да отидете на началната страница на уебсайта.

404 страница на списание Smashing

404 страница на списание Smashing

Smashing Magazine съществува от дълго време в нишата на уеб дизайна и графичния дизайн. Тяхната страница 404 е малко забавна и има брандиран подход, при който ви насърчават да отидете на най-новите публикации, да се абонирате за техния бюлетин, да следвате Smashing Magazine в Twitter и дори да търсите в уебсайта им. Въпреки че не е част от страницата 404, областта на долния колонтитул е чудесна връзка, за да ви подкани да изберете тема за това, което искате да видите на уебсайта.

404 страница на вестника на търсачката

404 страница на вестника на търсачката

Search Engine Journal е водещ ресурс в SEO общността. Въпреки че има просто съобщение и поле за търсене, страницата предоставя малко разнообразие от добре показани най-нови публикации, върху които посетителят може да избере да кликне.

Полезни съвети за създаване на по-добра страница 404 в WordPress


Сега, след като видяхте няколко добри примера за някои страници 404, ето обобщение на някои съвети, които да вземете предвид за вашата собствена страница 404:

  • Добавете скромно извинение.
  • Насърчете посетителите да търсят в сайта ви.
  • Насърчете посетителите да посетят началната страница на вашия сайт.
  • Насърчавайте посетителите да ви следват или да се абонират за вашия бюлетин.
  • Добавете няколко най-нови публикации или връзка към последните си публикации.
  • Добавете някои популярни категории или тагове.
  • Добавете няколко представени теми.
  • Чувствайте се свободни да проектирате креативна и визуално привлекателна страница 404.

Добавете скромно извинение.

Независимо дали вината е ваша или не, извинението дава на посетителя персонализирано изживяване и го насърчава да види какво може да се направи, преди да реши дали да напусне сайта или да остане.

Насърчете посетителите да търсят в сайта ви.

Добавете поле за търсене към вашата страница 404, за да могат да извършват търсене. Нещата се случват и понякога дори Google не винаги индексира или актуализира правилно дадена страница.

Насърчете посетителите да посетят началната страница на вашия сайт.

Вашата начална страница вероятно има много жизненоважна информация, която да насочи посетителите ви към най-важните области на уебсайта ви.

Насърчавайте посетителите да ви следват или да се абонират за вашия бюлетин.

Няма да пречи да помолите посетителите си да ви следват в социалните мрежи или да се регистрират за получаване на вашия бюлетин. Те винаги могат да получат информация, когато актуализирате дескриптора си в социалните медии или когато изпратите имейл до вашите абонати.

Добавете няколко най-нови публикации или връзка към последните си публикации.

Насърчаването на вашите посетители да разгледат друго съществуващо съдържание ще им даде страхотна възможност да изберат всяко съдържание, подобно на това, за което първоначално са попаднали на вашия сайт.

Добавете някои популярни категории или тагове.

Имате някои популярни категории или тагове, на които хората обикновено се насочват? Защо не добавите няколко от тях към вашата страница 404. Това е чудесен начин да им дадете повече възможности за избор, за да останат по-дълго на вашия уебсайт.

Добавете няколко представени теми.

Ако имате някои основни теми, за които наистина искате хората да знаят, тогава няма да навреди да опитате да добавите няколко от тях към вашата страница 404.

Чувствайте се свободни да проектирате креативна и визуално привлекателна страница 404.

Въпреки че е добре да имате просто изглеждаща страница 404, вашите посетители може да бъдат удивени с креативна такава. Това дава на посетителите на вашия сайт по-персонализирано изживяване .

3 стъпки за редактиране на страницата 404 в WordPress


Повечето теми съдържат шаблон от 404 страници. Ако обаче нямате такава, можете да създадете страница за грешка 404 за вашата тема. След като сте установили, че имате шаблон за страница 404 или сте създали такъв, е време да редактирате страницата 404 в WordPress. В този урок ще научите как да направите това без нужда от кодиране.

  1. Инсталирайте и активирайте страницата за грешка Smart Custom 404.
  2. Създайте страница, която ще служи като ваша персонализирана страница 404.
  3. Определена персонализирана страница като страница за грешка 404 в настройките на приставката.

1. Инсталирайте и активирайте страницата за грешка Smart Custom 404.

Приставката за страница за грешка Smart Custom 404 ви позволява да създадете страница 404, без да е необходимо кодиране. Това трябва да работи безпроблемно с избраната от вас тема и работи добре с редактора на блокове за съдържание на Gutenberg .

2. Създайте страница, която ще служи като ваша персонализирана страница 404.

Създайте нова страница, като отидете на Страници и след това Добавете нова във вашия администратор на WordPress.

Създайте страница, която ще служи като ваша персонализирана страница 404

Уверете се, че сте етикетирали страницата си с грешка 404. Можете да го наречете грешка 404 или Страницата не е намерена или в случая с този урок страницата се нарича „Ами сега!“

блокове със съдържание в редактора на Gutenberg

Използвайте блоковете със съдържание в редактора на Gutenberg, за да добавите това, което искате хората да виждат на страницата. Може да се наложи да използвате добавка за блокиране на съдържание на Gutenberg за неща като изброяване на скорошни публикации или други елементи, които искате да добавите към страницата.

Не забравяйте да запазите страницата си, когато сте готови.

3. Определена персонализирана страница като страница за грешка 404 в настройките на приставката.

За да сте сигурни, че страницата, която току-що създадохте, ще служи като страница за грешка 404, трябва да укажете на настройките на приставката коя страница да използвате. Отидете на Appearance и след това на 404 Error Page във вашия WordPress администратор.

Определена персонализирана страница като страница за грешка 404 в настройките на приставката

Крайният резултат е проста страница 404 като тази .

Изглежда лесно, нали?

В обобщение


Ако не сте сигурни как изглежда страницата 404 на вашата WordPress тема или има шаблон за това, въведете грешно URL адрес за страница. При това трябва да ви изпрати до страница 404. Оттам можете да решите какво трябва да се направи, за да подобрите и редактирате страницата 404 в WordPress.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *