Лятна разпродажба – специални отстъпки от 40 %а всички Хостинг планове

Информация за контакт

Chicago 12, Melborne City, USA

+359 0896 88 74 13

info@hostnell.com

Безплатен Хостинг
hostnell

Опитвали ли сте се да намерите начини да накарате вашите читатели да останат на сайта ви по-дълго и да кликнат върху повече съдържание? Е, с WordPress е възможно използването на свързани публикации. В тази статия ще научите как да показвате свързани публикации в WordPress .

Какво представляват свързани публикации?


В WordPress свързаните публикации са местата, където показвате няколко публикации след статия. Това е предназначено да насърчи посетителите да посещават други публикации, които биха могли да им помогнат да се потопят по-дълбоко в изучаването на темата на първата статия, на която са попаднали и прочели. Свързаните публикации, особено в WordPress, се определят от етикетите, категориите и думите за търсене от съществуващото съдържание на вашия уебсайт. Това означава, че ако вашият сайт е супер нов и няма много съдържание , тогава има голяма вероятност да нямате свързани публикации.

Когато използвате функция за свързана публикация в публикациите си в блога , те обикновено се показват след статията, подобно на следното изображение:

пример за свързани публикации

Някои свързани добавки за публикации ви позволяват да персонализирате дисплея, особено колко публикации искате да показвате.

Защо трябва да показвате свързани публикации в WordPress?


Свързаните публикации са чудесен начин да помогнете за намаляване на степента на отпадане на вашия уебсайт. Терминът степен на отпадане е термин за SEO анализ, при който вашият посетител напуска сайта ви, след като е посетил само една страница. В Google посещението на първата страница не се брои. Отчита се, когато отидат на друга страница. Ето защо вътрешните връзки и свързаните публикации могат да помогнат за насърчаване на посетителите на вашия уебсайт да останат и да кликнат върху повече страници.

2 начина за показване на свързани публикации в WordPress


В тази статия ще научите два различни метода за показване на свързани публикации в WordPress:

  • Реактивни раници
  • YARPP (Още един плъгин за свързани публикации

Как да показвате свързани публикации в WordPress с помощта на Jetpack

  1. Инсталирайте и активирайте Jetpack
  2. Отидете на настройките на Jetpack
  3. Включете „Показване на свързано съдържание след публикации“
  4. Превключете другите две опции „Открояване на свързано съдържание със заглавие“ и „Показване на миниатюрно изображение, когато е налично“.

Инсталирайте и активирайте Jetpack

плъгин за jetpack

Инсталирайте и активирайте плъгина Jetpack . Ако вече имате инсталиран този плъгин, тогава страхотно. Много хора имат този плъгин активен на сайта си, тъй като той предлага много различни инструменти, като сигурност, бутони за социални медии , автоматично публикуване в социални мрежи и много повече. Един от инструментите, които Jetpack предлага, са свързани публикации, които са прости и ясни.

Отидете на настройките на Jetpack

След като активирате приставката за Jetpack, отворете подстраницата с настройки под Jetpack в менюто на страничната лента на администратора на WordPress. В страницата Настройки щракнете върху раздела Трафик.

Включете „Показване на свързано съдържание след публикации“

свързани с jetpack настройки за публикации

Кликнете върху превключвателя, който е означен като „Показване на свързано съдържание след публикации“. Това ще включи функцията за свързани публикации в Jetpack.

Превключете другите две опции „Открояване на свързано съдържание със заглавие“ и „Показване на миниатюрно изображение, когато е налично“.

След като „Показване на свързано съдържание след публикации“ е включено, можете да направите същото за двете опции под него. Показването на миниатюра ще ви помогне да привлечете вниманието на вашия посетител към секцията със свързано съдържание, докато превърта надолу по страницата ви.

Как да показвате свързани публикации в WordPress с помощта на YARPP

  1. Инсталирайте и активирайте YARPP
  2. Конфигурирайте настройките
  3. По избор – Използвайте YARPP кратък код или уиджет.

Инсталирайте и активирайте YARPP

Инсталирайте и активирайте плъгина YARPP . YARPP има странно име за кратко, но също така е един от най-старите свързани плъгини за публикации в общността на WordPress. Има предпазливост относно този плъгин и ако имате голям сайт, уверете се, че сте внимателни, когато конфигурирате настройките. Освен това е важно да оптимизирате вашия WordPress сайт за скорост, тъй като този плъгин може да отнеме малко времето за зареждане на вашия сайт.

Конфигурирайте настройките

Ще намерите YARPP под Общите настройки, в навигацията в бекенда на WordPress. Има няколко раздела за конфигуриране:

  • Басейна
  • Алгоритъмът
  • Опции за автоматичен дисплей
  • Опции за RSS емисии
  • API за почивка

Басейна

набор от настройки на yarpp

Настройките на пула на YARPP са мястото, където избирате какво съдържание искате да използва плъгинът при изграждането на алгоритъма, който ще определи кои публикации към кои са свързани.

Алгоритъмът

алгоритъм за настройки на yarpp

Настройките на алгоритъма са мястото, където регулирате колко придирчив ще бъде плъгинът. В някои случаи може да видите свързана публикация, която няма нищо общо със статията. Това означава, че трябва да коригирате числото, за да бъде по-високо. Освен това, ако изберете алгоритъма за разглеждане на подобни заглавия, той може да не винаги пасва. Тези настройки може да се наложи да коригирате няколко пъти, докато намерите подходящ баланс.

Опции за автоматичен дисплей

опции за показване на настройките на yarpp

Опциите за автоматичен дисплей са свързани с това, което вашите посетители ще видят в предния край . Можете дори да зададете персонализирано миниизображение, в случай че някоя от публикациите ви няма избрано изображение. Можете да показвате вашите свързани публикации като неподреден списък или като миниатюри, или персонализиран PHP код .

Опции за RSS емисии

настройки на yarpp опции за rss емисии

Можете също така да контролирате как свързаните публикации се показват във вашата RSS емисия . Подобно на обикновените опции за автоматично показване, можете да изберете няколко различни формата за показване и дори да посочите общо миниатюрно изображение за публикации, които нямат такъв.

API за почивка

настройките на yarpp останалите опции на api

Опцията Rest API, ако не сте наистина запознати с Rest API , тогава можете да оставите този раздел неподвижен. В случай, че използвате приставка за кеширане, може да не искате да активирате кеширането в браузъра за YARPP, тъй като може да има конфликт и вашите свързани публикации няма да се показват правилно.

Като бележка, в повечето теми, след като запазите и сте задали опциите за показване, за да позволите на свързани публикации да се показват под публикации или друго съдържание, трябва да се покаже. В противен случай можете да показвате свързаните публикации с кратък код, където желаете. Например, ако имате конкретна джаджа под вашето съдържание, която е по-идеално място за свързани публикации, можете да добавите краткия код като джаджа.

По избор – Използвайте YARPP кратък код или уиджет

С YARPP, ако искате да поставите вашите свързани публикации в персонализирана област, можете да използвате техния кратък код или приспособление. Просто отидете на Appearance и след това на Widgets във вашия WordPress администратор. Изберете приспособлението с име Свързани публикации (YARPP) и го добавете към приспособлението, което искате да показва. В случай на опцията за кратък код, използвайте приспособлението Text и в текстов режим добавете краткия код, който се споменава в инструкциите за инсталиране на YARPP .

В обобщение


Показването на свързани публикации в WordPress звучи ли като нещо, което бихте искали за вашия сайт? Ако е така, тогава се надяваме, че един от двата метода за подпомагане на показването на свързани публикации в WordPress ще ви помогне да постигнете това. Забавлявайте се и успех в намаляването на степента на отпадане .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *