Лятна разпродажба – специални отстъпки от 40 %а всички Хостинг планове

Информация за контакт

Chicago 12, Melborne City, USA

+359 0896 88 74 13

info@hostnell.com

Безплатен Хостинг

Прегледите на продукта са важна част от процеса на покупка. Купувачите искат да знаят дали даден продукт отговаря на техните нужди или дали друг продукт би бил по-добър вариант за тях. Това отваря много възможности за писане на рецензии за продукти. Писането на рецензия за продукт е едновременно изкуство и наука. В тази публикация ще видим как да напишем рецензия за продукт, която да привлече вниманието, да изгради доверие и да върне читателите за още.

Следвайте шаблон


Добрият преглед на продукта трябва да следва проста структура, като този шаблон:

  • Добро заглавие
  • Кратко въведение
  • Резюме
  • Описание
  • Случай на употреба
  • Резултати
  • Алтернативи
  • Заключение

Ще проучим елементите на тази структура в тази публикация, за да създадем преглед на продукта, който привлича вниманието и социалните споделяния.

Целта на прегледа на продукта


Продуктовите рецензии са чудесен начин да печелите пари чрез партньорски маркетинг , да увеличите своя авторитет и последователи и да изградите марката си. Прегледът на продукта трябва да бъде нещо повече от списък с характеристиките на продукта или повторно представяне на рекламния материал. Отидете по-дълбоко от това и обсъдете опита от използването на продукта.

Прегледът на продукта трябва:

  • Определете основните характеристики
  • Покажете основните функции в употреба
  • Обсъдете как да използвате продукта
  • Дайте вашето мнение за стойността на продукта

Прегледайте продукта от опит


Напишете отзива за продукта въз основа на вашия опит с използването му. Кажете какво работи добре и какво не работи добре за вас. Обсъдете проблем, с който сте се сблъскали и как продуктът ви е помогнал да го решите. Информирайте читателя, че преглеждате продукта от личен опит.

Пишете с мисълта за читателя


Целта на прегледа на продукта трябва да бъде да помогне на читателя да вземе правилното решение за своите нужди и бюджет. Това означава да се съсредоточите върху това колко добре продуктът решава реални проблеми за читателя. Това ви прави близки, което от своя страна ви прави по-симпатични, което изгражда доверие. Говорете като човек, а не като марка. Говорете с публиката си от първо лице, сякаш говорите с приятели.

Процес на преглед


Тялото на прегледа ще се съсредоточи върху характеристиките на продукта, предимствата и колко добре се представя. Вместо да изброявате характеристиките, покажете как продуктът решава проблем. Това работи като миниатюрен казус с резултати от реалния свят и е по-полезен за читателя.

Представете продукта


Представете продукта с няколко изречения, фокусиращи се върху неговата стойност. Следвайте това с едно или две изречения, които описват какво ще обхване прегледът. Напишете въведението последно. Тогава можете да пишете с най-голямо познаване на продукта и рецензията.

Кажете, не продавайте


Опишете продукта със свои думи, без да използвате маркетингова реч. Не четете просто списъка, предоставен от компанията. Читателите не искат да чуят рекламно предложение или да четат рекламно копие на продукта. Прегледът на продукта не е реклама и не трябва да изглежда или да се усеща като такава. Трябва да работи като предварителна продажба, която показва стойността на продукта и отговаря на въпросите на читателя. Това поставя сцената, която помага на читателя да вземе решение.

Съсредоточете се върху резултатите


Покажете проблемите, които продуктът може да реши. Когато споменавате функции, фокусирайте се върху подробности, които не са споменати на страницата за продажби, и покажете какво е включено. Опишете как се представя продуктът в ситуации от реалния свят. Това означава да знаят как да използват продукта, за какво се нуждаят от продукта и да знаят колко добре се представя.

Подходете към прегледа като към казус

Казусът разказва история. Той описва проблема, показва продукт, който може да реши този проблем, и след това споделя резултатите. Той включва информация за продукта, като например неговите функции, но не е просто списък с функции. Покажете използвания продукт и се фокусирайте върху проблемите, които решава и как работи. Това може да работи като урок за използване на продукта и е чудесен начин да покажете функциите на продукта.

Кажете за кого е продуктът


Определете целевия пазар за продукта и как се очаква да се възползват от него. Това помага на читателите да филтрират продукти, които не са предназначени за тях, и да се съсредоточат върху продукти, от които могат да се възползват. Това изгражда доверие, защото не се опитвате да продадете продукта на всички. Показвате, че имате предвид техните най-добри интереси. Това също може да им помогне да решат дали алтернативен продукт може да е по-подходящ.

Опишете популярността на продукта


Хората харесват популярни продукти. Това е една от причините да гледаме рецензии на сайтове като Amazon. Искаме информацията, но често купуваме популярния продукт вместо непопулярния, ако са равни. Популярните продукти изглеждат успешни и по-надеждни. Един от начините да покажете това е като цитирате уважаван рецензент. Това добавя достоверност към прегледа и предлага друг глас.

Използвайте колони за сравнения


За списъци като плюсове и минуси или сравнения, покажете всеки списък в колона и ги поставете заедно. Това ги прави по-лесни за виждане и разбиране.

Осигурете оценки със звезди


Оценките със звезди са лесна за разбиране визуализация. Читателите знаят мигновено дали даден продукт си струва времето и парите им. Оценките със звезди също могат да се показват в резултатите от търсенето, което подобрява SEO. Можете да оцените цялостния продукт или да класирате отделни характеристики и да предоставите обща оценка от това.

Осигурете алтернативи


Покажете подобни продукти и направете кратко сравнение. Това информира посетителите за други опции, показва, че сте безпристрастен и предоставя алтернатива, ако не се интересуват от продукта. Не се фокусирайте само върху продукти с партньорска връзка. Това изгражда доверието ви, защото вие не просто настоявате за продукта, който рецензирате, и не просто натискате партньорите.

Бъди честен


За да бъде успешен прегледът на продукта, посетителите трябва да се доверят на рецензента на продукта. Трябва да изградите доверие като автор. Това означава да не пишете примамка за кликване с очевидната цел да накарате читателя да кликне върху партньорската връзка. Всички сме виждали стотици отзиви като това и обикновено не се връщаме на уебсайта.

Не се фокусирайте само върху позитивите или само върху негативите. Вместо това включете доброто и лошото и как потребителят може да бъде засегнат и от двете. Дръжте най-добрия интерес на читателя в челните редици на прегледа на продукта. Не прекалявайте с продукта. Това изгражда доверието ви и читателите ще се връщат на уебсайта ви за бъдещи прегледи, защото знаят, че могат да ви се доверят.

Не се фокусирайте върху CTA


Всяка статия се нуждае от призив за действие и прегледът на продукта не е по-различен. Въпреки това, ако CTA е основният фокус на статията, прегледът на продукта ще изглежда като схематичен партньорски сайт, който е нечестен и не заслужава доверие.

Включете CTA


Въпреки че призивът за действие не трябва да бъде фокусът на прегледа на продукта, вашата статия трябва да включва няколко CTA. Посетителите ще искат да знаят как да закупят продукта. Това обикновено е партньорска връзка, която ви осигурява част от продажбата, ако купувачите използват вашите връзки. Посетителите ще оценят честния ви преглед и в замяна ще искат да ви се отплатят, като използват вашите връзки.

Не използвайте твърде много CTA или ще изглежда като реклама за продажба. Поставете CTA отгоре и отдолу. За по-големи прегледи добавете CTA в средата. Използвайте текст, който позволява на читателя да разбере офертата. Например, вместо „купете сега“ използвайте нещо като „вземете 10% отстъпка сега“ или „вземете своя безплатен пробен период“. Използвайте бутони, които се открояват с ярки цветове или анимация, за да привлечете вниманието.

Избройте защо и защо да не купувате


Това е подобно на списък с плюсове и минуси и показва причини да купите или да не купите. Това трябва да са най-важните точки и могат да помогнат на читателя да вземе решение. Дори и да не закупят продукта, те може да закупят един от алтернативните продукти, който вероятно ще включва партньорска връзка. В определени случаи те могат да закупят повече от един продукт.

Използвайте много заглавия


Използвайте заглавия, за да разделите прегледа на логически секции. Това създава навигация, поддържа подобна информация заедно и прави прегледа по-лесен за сканиране и използване. Това също е чудесно за SEO, тъй като търсачките използват заглавия, за да разберат статиите.

Споменете правните неща


Посетителите трябва да знаят дали връзката е партньорска, преди да кликнат върху нея. Най-добре е да разкриете тази информация някъде преди самата връзка. Разкриването трябва да бъде в рамките на статията, а не само в долния колонтитул или на страницата Информация.

Посетителите трябва да бъдат информирани, ако сте получили продукта от компанията за преглед. Държавите имат различни закони относно разкриването на получаване на продукти за преглед. В САЩ FTC изисква декларация , че продуктът е получен в замяна на честен преглед. Не забравяйте да проверите законите и да ги следвате стриктно.

Създайте сигурно заключение


Читателите трябва да знаят, че са стигнали до края на прегледа. Те искат обобщение на функциите и вашите мисли и препоръки. Това трябва да е само параграф или два и трябва да включва това, което харесвате най-много и най-малко. Можете да посочите защо и защо да не купувате в заключението. Тя трябва да работи като окончателна присъда и трябва също да включва CTA в края.

Добавете Резюме на прегледа в горната част


Това предоставя основната информация в обобщен вид. Той трябва да идентифицира продукта, да показва за кого е предназначен, да оценява специфични характеристики, да изброява плюсовете и минусите му, да обобщава информацията и да предоставя връзка за покупка. Поставете тази информация най-отгоре, под представеното изображение и преди основната част на рецензията. Направете го визуално, а не просто текст. Използвайте числа, списъци, икони, оценки и бутон.

Поискайте коментари


Помолете аудиторията да коментира продукта. Те могат да задават въпроси или да споделят своя опит и дори да помагат на другите, като отговарят на въпроси или добавят информация. Това прави рецензията по-популярна и дава стимул за връщане към рецензията за по-нататъшно обсъждане, което изгражда социално доказателство.

Продуктова фотография


Създавайте изображения специално за ревюто и избягвайте да използвате стандартни снимки от уебсайта на продукта. Създаването на вашите изображения прави прегледа по-правдоподобен и показва, че вие ​​сами сте използвали продукта. Използвайте много изображения на използвания продукт. Поставете изображение на всеки 3 или 4 параграфа. Това дава на прегледа много визуални елементи и не пречи на текста.

Осигурете начин за споделяне


Включете връзки за споделяне , така че аудиторията ви да може да сподели отзива за вашия продукт с приятелите си. Освен това публикувайте рецензията в платформи за социални медии, където читателите могат да споделят. Виждането на публикацията в социалните медии напомня на читателите за прегледа и им напомня да споделят.

Създаване на заглавието


Заглавието трябва да изпъква и да предизвиква интерес. Доброто заглавие трябва да идентифицира, че това е рецензия, продуктът, който се рецензира, и закачлив ред, който описва рецензията ви. Популярните заглавия включват фрази като „защо е най-добрият“, „купете това вместо това“, „струва ли си да купите в 202x“ или подобни фрази. Запитайте се дали заглавието е нещо, върху което бихте кликнали, или е нещо, което бихте избягвали.

Освен това заглавието в URL адреса не трябва да съвпада точно със заглавието, което се появява в самата публикация. Можете да добавите повече информация към заглавието в URL адреса или в публикацията, ако желаете.

Край на мислите


Това е нашият поглед върху това как да напишете рецензия за продукта. Този процес на преглед работи за всеки продукт или услуга. Написването на рецензия за продукта е лесно. Прекарайте време с продукта и пишете от опит. Организирайте добре информацията и я представете във формат, който е лесен за следване.

Не се фокусирайте върху продажбата на продукта. Вместо това се фокусирайте върху това да помогнете на читателите да решат дали даден продукт е подходящ за тях. Осигурете истинска стойност, на която читателите могат да разчитат. Вашите читатели ще оценят помощта и ще ви се отплатят, като използват вашите връзки. Пишете като истински човек, който разговаря с истински хора, имайки предвид техните най-добри интереси.

Share this Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *