Лятна разпродажба – специални отстъпки от 40 %а всички Хостинг планове

Информация за контакт

Chicago 12, Melborne City, USA

+359 0896 88 74 13

info@hostnell.com

Безплатен Хостинг
hostnell

Localhost, както подсказва името, означава „локален хост“ и често се използва за обозначаване на самия компютър. По принцип localhost е частен мрежов адрес, използван в мрежовия софтуер и не указва IP адрес, който може да се използва навсякъде. Вместо това този адрес често се използва за достъп до самия компютър в мрежата.

В компютърните науки въпросът как компютърът ще комуникира в собствената си мрежа е важен. Комуникацията между компютрите обикновено се осъществява с помощта на мрежов протокол . Тези протоколи позволяват на компютрите да комуникират помежду си и с друго мрежово оборудване.

Localhost заема специално място в мрежовите протоколи, защото автоматично присъства на всеки компютър и винаги сочи към себе си. IP адресът на Localhost обикновено е зададен на 127.0.0.1 и този адрес е валиден за всеки компютър, което означава, че всеки компютър има самонасочващ адрес.

Използване на Localhost

Localhost може да се използва в редица различни ситуации. Ето някои от най-често срещаните сценарии на използване:

Разработване на софтуер

Localhost предоставя тестова среда за разработчиците на софтуер. Когато програмист разработи приложение и иска да види как ще работи, той може да стартира приложението на собствения си компютър, използвайки localhost. Това е, когато приложението е в процес на разработка и все още не е напълно функционално. Localhost позволява на разработчика да види как работи техният код и да намери и коригира грешките му.

Сървърни операции

Може да се използва и за локално стартиране на сървърно базирани приложения. Например, уеб сървър може да се изпълнява през localhost, което позволява на потребителя да види как ще изглежда и функционира уебсайт. Това е част от процеса на уеб разработка и позволява на разработчика да тества сайта, преди да го направи публичен.

Мрежови настройки и отстраняване на грешки

Може също да се използва за проверка на състоянието на мрежовите връзки и конфигуриране на мрежовите настройки. Мрежовият софтуер на компютъра може да тества мрежовата връзка на компютъра с помощта на localhost. Освен това услуга, работеща на localhost, може да бъде проверена за състояние или отстраняване на грешки.

За да обобщим, localhost е частен мрежов адрес, който позволява на компютъра да комуникира в собствената си мрежа. Може да се разглежда като “ локален хост“ или „локален сървър“ и често се използва при разработване на софтуер, мрежови настройки и отстраняване на грешки. Въпреки че localhost и понятията, свързани с него, може да изглеждат технически, разбирането им може да ни помогне да разберем по-добре начина, по който работят компютърните мрежи и интернет.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *