Лятна разпродажба – специални отстъпки от 40 %а всички Хостинг планове

Информация за контакт

Chicago 12, Melborne City, USA

+359 0896 88 74 13

info@hostnell.com

Безплатен Хостинг

За да съществуват в интернет, всички уебсайтове се нуждаят от собствен ъгъл, където да работят. Тези кътове са възможни от хостинг доставчиците и едно от решенията, които те предлагат, е облачният хостинг . Има няколко типа облачен хостинг, като един от тях е управляван облачен хостинг.

Какво е облачно изчисление и какво е управляван облак?


Cloud computing е технология, която прави изчислителните ресурси достъпни при поискване и достъпни чрез интернет. Това е преобладаващо решение, което над 60% от компаниите към 2020 г. използват, за да получат съхранение на данни, изчислителна мощност, сървъри и други подобни ресурси за своите уебсайтове и бизнеси. Трите основни облачни услуги са IaaS , PaaS и SaaS .

Управляваният облак позволява на потребителите да използват облачни изчислителни ресурси, без да се налага да ги управляват сами. Той предлага на клиентите възможност да избират кои ресурси ще управляват самостоятелно и кои ще оставят на доставчика на управляван облачен хостинг . Потребителите също могат да изберат да оставят всичко на доставчика да управлява.

Какво е управляван облачен хостинг?


Управляваният облачен хостинг е вид уеб хостинг , при който хостинг доставчикът е отговорен за вашия уебсайт и бизнес ресурси, сървъри и инфраструктура, частично или изцяло.

Управляваният облачен хостинг е най-новата иновация за облачен хостинг , защото е перфектна комбинация, в която вие получавате предимствата на облачния хостинг , а ИТ експерти и инженери управляват вашия сайт. С управляван облачен хостинг вашият уебсайт се хоства на управлявани облачни сървъри, които са достъпни за вас чрез интернет и могат да бъдат достъпни от множество потребители едновременно.

Неуправляван срещу управляван облачен хостинг: каква е разликата?


Както споменахме, има няколко вида облачен хостинг, включително неуправляван и управляван облачен хостинг.

Неуправляван облачен хостинг или облачен уеб хостинг е, когато доставчиците предлагат само достъп до облака , докато потребителите са отговорни за инсталирането на приложенията, инструментите и всичко останало, от което може да се нуждаят.

От друга страна, с управлявания облачен хостинг , доставчикът е този, който се справя с всички технически аспекти и гарантира, че всичко работи гладко. Така че всички ресурси на управлявания облачен сървър се управляват от доставчика.

Предимства на управлявания облачен хостинг


  • Добро съотношение цена/качество – хостингът на управляван облачен сървър елиминира разходите, свързани с поддръжката и експлоатацията на управляван облачен сървър, защото доставчикът прави това вместо вас. Когато използвате управлявани облачни сървъри, основната отговорност, която ще имате, е да платите на вашия доставчик за услугите.
  • Автоматични надстройки – вашият доставчик е отговорен за рутинното актуализиране на управлявания облачен сървър, който използвате. И тъй като облачната технология непрекъснато се променя, вашата облачна инфраструктура трябва непрекъснато да се актуализира. Така че за вас е невероятно полезно някой друг да се справи с това вместо вас.
  • План за възстановяване – доставчиците на управляван облачен хостинг разполагат с предпазни устройства, които гарантират, че вашият уебсайт има минимален престой, докато е в процес на възстановяване на данни, ако данните бъдат загубени. Наличието на план за възстановяване след бедствие е от съществено значение, защото ви позволява бързо да възстановите данните си.
  • Постоянна поддръжка на клиенти – повечето доставчици на управляван облачен хостинг имат 24-часова поддръжка, която включва експерти, които могат да ви помогнат да разрешите всеки проблем, който може да имате. Времето за реакция и разрешаването на проблема са бързи.
  • Сигурност – когато използвате облака, е изключително важно да се уверите, че вашата мрежа е безопасна. Сигурността в облака е сложен и предизвикателен процес, който изисква служители с набор от умения, които са оскъдни и с голямо търсене. Доставчиците на управляван облачен хостинг разполагат с необходимия опит и служители, за да предпазят вашата облачна мрежа от незаконен достъп.
  • Надеждност – наличието на надеждна мрежова инфраструктура е жизненоважно и сложно за настройка. Мрежовата инфраструктура може да бъде катастрофална за вашия сайт, ако не е настроена правилно. Няма да се притеснявате за това с управляван облачен хостинг, защото експертите на доставчика го настройват вместо вас.
  • Контролът е централизиран – всичките ви контроли са на едно място, когато използвате управляван доставчик на услуги, за да поддържате облачната си инфраструктура. В резултат на това администрирането и поддръжката на мрежата са опростени. Всички необходими мрежови корекции или подобрения могат да бъдат приложени бързо.

Планове за управляван облачен хостинг: Каква е разликата между тях?


Към 2021 г. има над 330 000 доставчици на уеб хостинг. Тъй като повечето доставчици предлагат управляван облачен хостинг поради нарастващата му популярност, много различни планове предлагат различни количества ресурси на различни цени. 

Долния ред


Управляваният облачен хостинг е най-новото допълнение към света на облачните изчисления. Тя ви позволява да хоствате уебсайта си на управлявани облачни сървъри, които са бързи, надеждни и сигурни. Доставчикът, който изберете, ще извърши цялата техническа работа вместо вас и можете да бъдете сигурни, че експертите на доставчика ще се погрижат добре за вашия уебсайт. Те ще го управляват, поддържат и управляват вместо вас и ще ви помогнат да коригирате всички проблеми, които може да имате. И като капак на всичко, повечето доставчици предлагат управляван облачен хостинг на достъпна цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *