Лятна разпродажба – специални отстъпки от 40 %а всички Хостинг планове

Информация за контакт

Chicago 12, Melborne City, USA

+359 0896 88 74 13

info@hostnell.com

Безплатен Хостинг

Ако пускате нов уебсайт, независимо дали е за бизнес или блог, тогава ще имате нужда от уеб хостинг. Един от най-често срещаните видове уеб хостинг е споделеният хостинг . Споделеният хостинг е толкова достъпен и популярен, че през 2019 г. достигна 37,64% от пазарния дял на уеб хостинг. Честно казано, тъй като 70% от световното население има мобилна връзка до 2023 г. , сега е моментът да стартирате сайта си.

При кого избирате да бъдете домакин, като начинаещ, е изключително важно, тъй като искате да имате успешно стартиране. В тази статия ще се потопим, за да обясним какво е споделен хостинг, някои предимства от него и дори някои плюсове и минуси на споделения хостинг .

Какво е споделен хостинг?


Споделеният хостинг е един от най-бързите и лесни начини за стартиране на нов бизнес уебсайт. Според Wikipedia споделеният хостинг е вид уеб хостинг услуга, при която можете да хоствате много уебсайтове на един и същи сървър. Това обикновено се предлага от уеб хостинг компании, подобно на Hostnell.

В известен смисъл споделеният хостинг е като наемането на собствено парче уеб пространство . С всеки акаунт за споделен хостинг получавате определена сума от:

  • Дисково пространство
  • Честотна лента
  • Създаване на имейл акаунт
  • И много други функции

Дисково пространство

Дисковото пространство е количеството място за съхранение на файлове, което ви е отредено. Научете повече за дисковото пространство в уеб хостинга в нашия блог.

Честотна лента

Ширина на честотната лента е количеството данни или информация, които могат да бъдат предадени между вашия сайт или вашите посетители, до вашия уеб хост и обратно. Когато осъществите достъп до сайт, всяка част от съдържанието като текст, видео, снимки или функции, които се показват с помощта на базата данни, всички изпращат сигнал обратно и от вас към вашия хостинг акаунт, който се натрупва. Например, колкото по-голяма е снимката на уеб страница, толкова по-голяма честотна лента се използва.

Размерът на честотната лента, от която се нуждаете за вашия уебсайт, зависи от неговия трафик – броя зареждания на страници на ден/на месец, които вашият уебсайт получава.

Създаване на имейл акаунт

Някои споделени хостинг услуги включват имейл услуги и можете да създавате имейл акаунти. Някои хостове имат планове, които ограничават броя на имейл акаунтите, а някои предлагат неограничено създаване на имейл адреси.

И много други функции

Някои други характеристики на споделения хостинг може да са неограничено създаване на FTP акаунт, скриптове за автоматично инсталиране на популярни CMS, защита от спам, безплатен SSL и много други. Като бележка, всички споделени хостинг планове във Hostnell идват с безплатен SSL.

Как работи споделеният хостинг?


Споделеният хостинг предоставя достъпна платформа, като позволява на хората да наемат малки пространства на сървър, който е създаден да обработва стотици уебсайтове наведнъж. За новите собственици на уебсайтове това е най-интелигентният, най-бързият и най-достъпният начин да стартирате бизнес сайт и без да се притеснявате за поддръжката на сървър.

Уеб хостът се грижи за цялата технология и ви дава някои инструменти, за да започнете. Да, това означава, че не е нужно да се притеснявате за поддръжка или технически проблеми, тъй като всички те се поемат от вашия домакин . Освен това не е нужно да сте умник в уеб разработката, защото повечето платформи предлагат удобни за потребителя инструменти за създаване на уебсайтове, за да започнете.

Със споделения хостинг вие споделяте ресурси като честотна лента с новите си съседи и може да има десетки, понякога стотици, други сайтове на сървъра с вас. Сега споделянето не означава, че ако някой друг използва много, тогава вашият сайт ще падне. Възможно е да има редки проблеми на мудност в целия сървър, но обикновено това е, защото сте достигнали разпределените ресурси за вашия индивидуален споделен хостинг акаунт.

Подходящ ли е споделеният хостинг за вас?


Ако сте собственик на малък бизнес, независимо дали сте блогър или управлявате ресторант или магазин, тогава споделеният хостинг може да е подходящ за вас. Повечето нови малки фирми избират споделен хостинг по няколко причини:

  • Малък бюджет за стартиране на нов уебсайт.
  • Лесно и бързо стартиране на уеб сайт.
  • Стая за разширяване в бъдеще.
  • Чудесно за блогъри

Малък бюджет за стартиране на нов уебсайт.

Много собственици на малък бизнес са с ограничени бюджети и са привлечени от невероятно ниските начални разходи, предлагани от споделения хостинг

Лесно и бързо стартиране на уеб сайт.

Споделеният хостинг предлага на собствениците на уебсайтове лесно и бързо стартиране на бизнес онлайн, като дава на предприемачите повече време да се съсредоточат върху продажбата и печеленето на пари.

Стая за разширяване в бъдеще.

Споделеният хостинг е само началото! Ако вашият сайт се разраства над това, което може да обработи в дисково пространство или трафик, тогава можете да надстроите до по-големи споделени хостинг акаунти или дори повече, като хостинг на дистрибутор или хостинг на управляван сървър .

Чудесно за блогъри.

Споделеният хостинг е чудесен за блогъри, любители и всеки друг, който не се нуждае от огромни ограничения на данните и не очаква огромно количество трафик към сайта си.

Споделеният хостинг не се препоръчва за…


Споделеният хостинг може да бъде чудесен избор за повечето хора, но има някои случаи, в които не се препоръчва, като:

  • Ако вашият уебсайт очаква голям брой посетители.
  • Ако имате нужда от много сигурен хостинг, докато обработвате чувствителни данни или платежни транзакции.
  • IP репутация
  • Не е за разработчици, които изискват достъп до главния сървър

Ако вашият уебсайт очаква голям брой посетители.

Тъй като споделяте ресурси на сървър, това може да натовари вашия сайт, причинявайки забавяне . Повечето уеб хостове предоставят някои ограничения на ресурсите за всеки акаунт за споделен хостинг, но има някои случаи с проблеми с кодирането на уебсайтове или масивни скокове на трафик, които могат да направят всички сайтове на един и същ сървър мудни.

Ако имате нужда от много сигурен хостинг, докато обработвате чувствителни данни или платежни транзакции.

На ниво център всяка компания за споделен хостинг осигурява известно ниво на сигурност, но със стотици уебсайтове на един сървър понякога се случват неща, включително злонамерен софтуер. Ако управлявате сайт за електронна търговия и използвате банка, която има строги изисквания като съответствие с PCI, или ако работите с много чувствителна информация, планът за споделен хостинг може да не е идеален за вас.

Някои споделени сървъри имат лоша IP репутация.

Повечето нови клиенти на споделен хостинг не са наясно колко важна може да бъде IP репутацията на сървъра. Това позволява вашият сайт да не бъде блокиран или включен в черен списък от търсачки като Google или Bing. Лошата репутация на IP може да повлияе на възможността за доставка на вашия имейл, ако вашата компания за споделен хостинг включва имейл като функция.

Много пъти, за да разберете дали IP репутацията на вашия споделен хостинг сървър е добра или лоша, можете да проверите места като SenderScore . Ако резултатът е слаб, тогава трябва да се свържете с вашата хостинг компания и да работите с тях как да разрешите проблема или да помислите за получаване на специален IP адрес за вашия споделен хостинг акаунт.

Не е за разработчици, които изискват достъп до главния сървър

Ако сте разработчик, споделеният хостинг не предоставя никакъв достъп до главния сървър. Може да имате известен SSH достъп, но само до споделения хостинг акаунт. Може дори да сте ограничени до инсталирането на специфичен софтуер или да трябва уеб хостът да го направи вместо вас срещу малка цена.

Плюсове и минуси на споделения хостинг


Професионалисти

цена
Не са необходими технически познания
Лесно мащабируем
Използвайте множество домейни
Създатели на уебсайтове
минуси

Бавни скорости
Проблеми със сигурността

Плюсове на споделения хостинг

  • цена
    Страхотното при споделения хостинг е, че цената е супер достъпна. Независимо дали сте любител на Направи си сам, блогър или дори малък бизнес, можете да закупите споделен хостинг, без да правите дупка в джоба си.
  • Не са необходими технически познания
    Всички технически аспекти и аспекти на сигурността са напълно покрити от вашия хост. Няма да е необходимо да си мръднете пръста по отношение на поддръжката.
  • Лесно мащабируем
    Ако вашият уебсайт се разраства и получава повече трафик, можете лесно да увеличите своя хостинг план и да добавите повече сървърно пространство и честотна лента.
  • Използвайте множество домейни
    Различните споделени хостинг планове ви позволяват да хоствате няколко различни домейна наведнъж. Това означава, че можете да разделите вашия бизнес или блог на множество различни ниши, като същевременно управлявате всички в споделения хостинг акаунт.
  • Създатели на уебсайтове
    с плъзгане и пускане Много хостове за споделени данни предлагат удобни конструктори на уебсайтове . Много от тях имат инсталиране с едно кликване на различни приложения и функции и можете да имате доста добре изглеждащ уебсайт, завършен за няколко часа.

Минуси на споделения хостинг

  • Бавни скорости
    Тъй като споделяте сървъра си с множество други фирми, всеки от вас се бори за ресурси и честотна лента. Ако някой от вашите съседи има голям трафик, това може да доведе до забавяне на вашия сайт
  • Проблеми със сигурността
    Пребиваването на споделен сървър означава, че ако един от уебсайтовете на вашия съсед е компрометиран поради зловреден софтуер, вашият сайт може лесно да бъде засегнат. Въпреки че е рядкост, все пак е риск, който трябва да имате предвид при споделения хостинг.

Освен това много споделени сървъри, дори ако имате SSL, не са съвместими за работа със супер чувствителна информация. Ако имате банка, която изисква съответствие с PCI, планът за споделен хостинг няма да е достатъчен.

Можете да прочетете повече подробности за предимствата и недостатъците на споделения хостинг на нашата страница за сравнение.

Добър ли е споделеният хостинг за електронна търговия?

Да, споделеният хостинг за електронна търговия е добър. Според Statista от 2021 г. над 2,14 милиарда души пазаруват онлайн . Така че определено уеб хостовете се опитват да помогнат на клиентите да стартират нови уебсайтове за електронна търговия всеки ден. Всеки уважаван уеб хост ще позволи добавянето на набор от добавки за електронна търговия към вашия уебсайт.

Едно от най-популярните решения за електронна търговия е WooCommerce и това е плъгин, който работи с WordPress, който много споделени хостове включват в тяхната функция за инсталиране с едно кликване. Всъщност това решение вероятно е много по-лесен и по-бърз начин за стартиране на уебсайт за електронна търговия .

Много споделени хостинг планове могат да се справят с десетки хиляди месечни посетители на магазина, така че трябва да мине доста време, преди да се наложи да надстроите услугата си.

Какво трябва да търсите при споделения хостинг


цена

цена

Споделеният хостинг обикновено е евтин. Въпреки това, ако видите някои въвеждащи оферти, които са твърде добри, за да са истина, вероятно е най-добре да ги избягвате. Причината е, че цената може да скочи рязко, след като вашият интро период приключи.

Работно време

Работно време

Ще имате нужда от хост, който може да гарантира 99,99% ъптайм или бизнесът ви може да пострада.

Сигурност

Сигурност

Уверете се, че сигурността е нещо, което вашият доставчик на споделен хостинг има като приоритет. Ако те не споменават нищо за това как се справят със сигурността, може да искате да се отдръпнете от тях.

Добра репутация

Добра репутация

Уверете се, че вашият споделен уеб хост има положителни отзиви и може да бъде надежден. Има много страхотни сайтове за преглед на хостинг и блогове в интернет, които могат да ви дадат представа какво казват другите.

Опции за поддръжка на клиенти

Опции за поддръжка на клиенти

Вие ще искате платформа, която има поддръжка 24/7. Проблеми могат да възникнат по всяко време на деня или нощта и ще имате нужда от своевременно разрешаване.

Споделеният хостинг влияе ли на SEO?


Споделеният хостинг може да повлияе на SEO само ако се появят определени неща като:

  • Лоша IP репутация
  • Зловреден софтуер
  • Мудни сървъри

Лоша IP репутация

Лошата IP репутация може да доведе до поставяне на Google в черен списък на всеки един уебсайт, който се хоства на сървър. Това не е нещо, което е по вина на споделените хостове, а се случва поради потребители, които или спамят други, или не актуализират софтуера на сайта си и имат злонамерен софтуер. Това може да бъде коригирано чрез спиране на проблема, почистване на мястото, където е възникнал проблемът, и след това докладване на различните компании, които определят какъв е резултатът за IP репутация.

Зловреден софтуер

Никой не иска да посещава сайт, който има зловреден софтуер, който може да зарази компютъра му или да открадне информация. Докато споделеният хост предоставя протоколи за сигурност на ниво сървър, отделният собственик на уебсайт трябва да свърши своята част, така че не всеки споделен хостинг клиент да страда.

Мудни сървъри

Ако използвате споделен хостинг и акаунтът ви е бавен, това обикновено не се дължи на хоста, а защото един или повече уебсайтове на сървъра изяждат ресурсите. Можете да разрешите това, като надстроите акаунта си до хостинг план, който ви предоставя повече ресурси.

Отново, тези причини, защо те могат да повлияят на SEO, всеки от тези проблеми може да бъде решен с известно усилие. Вашият споделен уеб хост понякога може да ви помогне да ги поправите, така че вашето SEO да не бъде засегнато завинаги.

Сигурен ли е споделеният хостинг?


В по-голямата си част споделеният хостинг е сигурен . Всички уеб хостове трябва да разполагат с някои решения за сигурност на ниво сървър. В повечето случаи обаче проблеми със сигурността, като злонамерен софтуер в споделен сървър, възникват само защото един или повече хостинг клиенти не са били старателни да поддържат софтуера на уебсайта си актуален.

Например, ако използвате WordPress във вашия споделен хостинг акаунт и той е заразен със зловреден софтуер, вашият сайт може да засегне други на същия сървър. пазете сигурността на CMS и друг софтуер за уебсайтове, като WordPress .

И накрая, повечето компании за споделен хостинг предлагат вътрешни скенери за злонамерен софтуер и дори предлагат редовно да наблюдават сигурността на вашия уебсайт.

Колко трафик може да поеме споделеният хостинг?


Със споделения хостинг вие споделяте ресурси с други уебсайтове, понякога хиляди, така че какво означава това по отношение на това колко трафик може да поеме акаунтът ви? Е, това наистина зависи от това колко трафик използва всеки уебсайт и поведението на тези посетители. Ако има много извиквания на уебсайт към база данни за неща като сложни форуми или магазини за електронна търговия, тогава вашият сайт или други може да са по-бавни.

Обикновено споделеният хостинг може да обслужва около 3000 посетители на ден или около 100 000 посетители на месец . Ето защо по-малките уебсайтове се справят добре със споделени хостинг акаунти. Ако имате голям уебсайт със стотици страници, публикации, продукти и изображения, плюс много уеб трафик, тогава споделеният хостинг не е идеален за вас.

Какво е споделен хостинг със специален IP


Сега повечето споделен хостинг означава, че вашият уебсайт се намира на същия сървър като стотици други сайтове и вие споделяте IP. Можете обаче да имате и споделен хостинг със специален IP . Предимството на това е, че не споделяте същия IP адрес, на който са другите. Не знаете какво правят тези хора със своите сайтове, дали е нещо добро, или правят нещо лошо, като изпращане на спам на хората.

Когато IP адресът на даден уебсайт бъде докладван за неща като спам, фишинг или злонамерен софтуер, това може да навреди на репутацията на IP адресите. В замяна това ще се процеди и ще навреди на всички на същия сървър и ще причини неща като имейла ви да бъде доставен в папката за нежелана поща на друг или в някои случаи да бъде блокиран. Вашият уеб хост върши своята работа, за да запази сигурността на своя край и да запази IP адреса на вашия сървър в безопасност.

Не всички уеб хостове предлагат опции като споделен хостинг със специални IP адреси, но Hostnell го прави. Ако имате нужда от този добавен слой, за да запазите рейтинга на репутацията на вашия сайт възможно най-чист, така че вашите имейли да не се блокират или изпращат в папката за спам.

Други видове уеб хостинг


  • Специализиран хостинг – При използване на специализирано хостинг решение ще получите свой собствен частен сървър. Макар и скъпо, това означава, че получавате по-строга сигурност и по-високи скорости. Освен това можете да хоствате все по-големи и по-големи уебсайтове с разрастването на вашия бизнес.
  • VPS хостинг – VPS означава виртуален частен сървър и е подобен по функция на специализираните сървъри, но всъщност се намира като междина между специализирания и споделения хостинг. Все още седите на сървър с други фирми, но сте напълно отделени и никой няма да се потопи във вашите ресурси
  • Облачен хостинг – Облачният хостинг обединява група от сървъри, за да споделят ресурси и да оптимизират ефективността на уебсайта. Ако един сървър се повреди по някаква причина, уебсайтовете трябва да продължат да работят, като използват оставащия комплект в пула

Сравнения на споделен хостинг


Споделен хостинг срещу. VPS

Използвайки VPS решение, ще получите свой собствен частен сървър. Макар и скъпо, това означава, че получавате по-строга сигурност и по-високи скорости. Освен това можете да хоствате все по-големи и по-големи уебсайтове с разрастването на вашия бизнес

Споделен хостинг срещу. Специализиран хостинг

Бихме препоръчали специализиран хостинг за по-големи фирми или тези, които искат да създават много персонализирани уебсайтове. Малките фирми, блоговете и новите стартиращи фирми вероятно не се нуждаят от цялата процесорна мощност и честотна лента, предлагани от този тип пакет, така че може да искате да се придържате към споделения хостинг.

Споделен хостинг срещу. Облачен хостинг

Може да е по-лесно да мислите за облачния хостинг като за подобрена версия на споделения хостинг. Все още споделяте сървърно пространство, но има повече гъвкавост и облачният хостинг може да бъде по-лесно мащабиран. Това го прави по-скъп, но по-добър вариант за разрастващи се предприятия.

Резюме


За всеки, който иска да настрои първия си уебсайт, да управлява малък бизнес или да създаде магазин за електронна търговия възможно най-бързо, наистина няма да сгрешите със споделения хостинг.

Може да не е най-бързото или най-сигурното решение, но споделеният хостинг е повече от достатъчен, за да отговори на основните нужди на всяко ново стартиране. Нещо повече, това няма да разбие банката и ще се изненадате колко евтино може да бъде .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *